19 abril 2024
spot_img
19 abril 2024

“El despertar de la primavera, un musical diferent”

Els alumnes de 3r d’ESO assisteixen al musical pop rock al Teatre Victòria

El passat dimecres 20 de març, els alumnes de 3r d’ESO vam anar al teatre Victòria a veure “El despertar de la primavera”, un musical pop rock basat en el llibre del mateix títol de l’escriptor alemany Frank Wedeking, que ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món.

“El despertar de la primavera, un musical diferent” està basat en el llibre de Frank Wedeking. (Teatre Victòria)

15 actors i 7 músics representen aquesta història sobre  els primers amors, el descobriment del sexe, el desconeixement del propi cos i la pròpia identitat dels joves, la repressió de la família i la societat, la por al fracàs, la incomprensió, el suïcidi.

Em va semblar una obra impactant perquè els temes que tracta són els que més interessen als joves de la nostra edat,  ja que reflecteixen  les  inseguretats i el desconeixement al qual ens enfrontem els adolescents en aquesta etapa de la nostra vida, plena de canvis, on els nostres cossos es desenvolupen, sentim curiositat i tenim necessitat d’experimentar  coses noves, a la vegada que ens sentim insegurs per la falta d’experiència.

Dibuix representatiu dels temes que no es parlen a l’adolescència per vergonya o inexperiència. (Klinko)

SINOPSI:

En l’any 1891 a Alemanya un món en el qual els adults són els qui ho controlen tot, un grup de joves d’un petit poble s’enfronta a moltes de les grans preguntes que marquen l’adolescència.

Wendla Bergman i Melchior Gabor són els protagonistes d’aquesta història, dos joves que no comprenen la societat que els rodeja i que, junt amb els seus amics intenten trobar respostes, mentre intenten continuar amb les seves vides dins de l’escola i dins d’un món que no els comprèn.

Aquesta obra va causar molta polèmica en els seus temps, i des del meu punt de vista encara avui en dia ens costa parlar d’aquests temes i perquè resulta incòmode o molest.

Jo crec, que no hauria de ser així la gent hauria de tractar aquests temes amb total llibertat i naturalitat i parlar-ne amb els fills des de petits!

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -