28 març 2024
spot_img
28 març 2024

Oscars: Cine sobre la catifa vermella

La 91a edició dels Oscars torna a reunir els millors intèrprets, directors i cineastes del món

El 24 de febrer del 2019 tindrà lloc la 91a edició dels premis de l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units, més coneguts com els Oscars.

Són els premis de cinema més antics i populars del món, per això la cerimònia de lliurament provoca tanta expectació. La gala dels Oscars té milions d’espectadors i es retransmet en televisions dels cinc continents.

Tot i això, la gala del 2018 va tenir la pitjor audiència de la història. Hi ha uns quants motius que poden explicar aquest fet.

D’una banda, a causa de la seva audiència milionària, la gala dels Oscars és l’escenari perfecte per a reivindicacions. Els últims anys, alguns dels guanyadors han aprofitat el seu discurs per criticar el president Trump i les seves polítiques, i això fa que els seus votants boicotegin la cerimònia.

D’altra banda, les generacions més joves no s’identifiquen tant amb el cinema, sinó amb les sèries i els programes de televisió. Per això, entre les pel·lícules nominades d’aquest any hi figuren grans èxits de taquilla com Black Panther o Bohemian Rhapsody.

D’aquesta manera, sembla que l’Acadèmia dona una oportunitat a les pel·lícules més comercials que, encara que no sempre agraden a la crítica, sí que aconsegueixen fer anar milions de persones al cinema.

https://www.instagram.com/p/Bs8IlG7l2XE/?utm_source=ig_embed

El ‘boom’ del cine mexicà

En l’edició anterior dels Oscars, ‘La forma del agua’, del director mexicà Guillermo del Toro, va acaparar tota l’atenció amb 13 nominacions (al final va obtenir 4 premis, entre els quals el de Millor Pel·lícula i el de Millor Director).

Aquest any, un altre director mexicà torna a centrar totes les mirades: Alfonso Cuarón ha sorprès la crítica i els espectadors amb ‘Roma’, una pel·lícula en blanc i negre que parla de temes com la infància, la diferència entre classes socials o la història recent de Mèxic.

https://www.youtube.com/watch?v=wM_TFwLRQAY&feature=youtu.be

Roma aspira a aconseguir 10 estatuetes i destaca per ser la primera pel·lícula en espanyol nominada en la categoria de Millor Pel·lícula.

Juntament amb Alejandro Gónzalez Iñárritu i Guillermo Del Toro, Alfonso Cuarón és un de “Los Tres Amigos”, que és com la premsa ha batejat aquest trio de directors mexicans, cadascun dels quals ha guanyat l’Oscar a Millor Director.

Oscars amb polèmica

Encara que l’Acadèmia intenti evitar-ho, l’organització de la gala sempre provoca alguna polèmica, ja sigui per l’ordre en el lliurament de premis, pels artistes convidats o pels presentadors.

A la fi del 2018, l’Acadèmia va anunciar que havia triat com a presentador l’humorista Kevin Hart. El gest es va interpretar com un acostament a la població afroamericana, després que diversos actors i directors negres boicotegessin la gala del 2016 per la falta de diversitat racial entre els nominats.

No obstant això, el nomenament de Kevin Hart va provocar les crítiques del col·lectiu homosexual, ja que l’humorista havia publicat diversos comentaris homòfobs al seu perfil de Twitter entre el 2009 i el 2010. Al final, Hart va renunciar a presentar els Oscars.

Després que diversos artistes rebutgessin substituir l’humorista, els organitzadors han decidit que la gala no tindrà un presentador/a sinó que diferents actors i actrius sortiran a l’escenari per lliurar els premis.

L’objectiu és que la gala no duri més de tres hores per evitar que els espectadors acabin canviant de canal. Per aconseguir-ho, alguns premis s’atorgaran durant la pausa publicitària, encara que aquesta solució tampoc no ha agradat a tothom…

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -