Un 2018 ple de lectures

Aquest any se celebra l'aniversari de grans llibres i autors de la literatura: aprofita per descobrir-ho! (Junior Report)

Aventures, històries de terror, relats de superació i un món de fantasia per passar-te l’any llegint

Aquest any té molts motius per celebrar el Dia del Llibre. Al 2018 es compleix l’aniversari de diversos autors i la data de publicació de novel·les que han marcat a lectors de tot el món.

A l’abril es van complir 75 anys de la primera edició de ‘El Petit Príncep’, el conte fantàstic de Antonie de Saint-Exupéry (1900-1944). Gràcies al seu petit protagonista aprenem que l’essencial és invisible als ulls.

Autores de referència

Al 2018 també compleix anys una de les obres literàries més llegides de la història: ‘Frankenstein‘ de Mary Shelley es va publicar al 1818, fa 200 anys. La història del monstre fet amb trossos d’altres cossos es considera la primera novel·la de ciència ficció.

Uns anys més tard, una altra escriptora es va fer un lloc a la història de la literatura, encara que amb un estil molt diferent.

La nord-americana Louise May Alcott va escriure ‘Donetes’ fa 150 anys. La novel·la narra la relació de quatre germanes amb personalitats molt diferents, però també ens serveix per conèixer els estereotips que afectaven a les dones en aquella època.

A mitjans del segle XIX, les dones només podien aspirar a casar-se, tenir fills i cuidar la casa. No obstant això, Donetes es considera una novel·la feminista perquè els seus protagonistes s’enfronten a tot per complir els seus somnis, siguin els que siguin.

"Todos tenemos nuestra propia vida que perseguir, nuestro propio sueño que tejer, y todos tenemos el poder de hacer que los deseos se vuelvan realidad si seguimos creyendo en ellos." Louisa May Alcott Escritora, autora de Mujercitas, abolicionista y feminista Nacida en 1832 en Philadelphia, Louisa May Alcott es una reconocida escritora americana. La independiente y rebelde Luisa, la segunda entre cuatro hermanas, busco refugio en la escritura desde niña y acuciada por las dificultades económicas de su familia se prometió que sería "rica, famosa y feliz, antes de morir, ya veréis!", y lo consiguió. Su exigente padre, un educador relacionado con el Club Trascendentalista, la expuso desde joven a influyentes pensadores de la época como Ralph Waldo Emerson y Henry David Thoreau. Sin embargo era especialmente crítico con ella y no tenía una buena relación tampoco son su madre y sus hermanas. su éxito literario "Mujercitas, es una novela semi-autobiográfica en la que relata su vida familiar y se identifica con su personaje "Jo". En una entrevista en la que se le preguntó la razón de no haberse casado, Luisa declaró: "Estoy más que convencida de que soy el alma de un hombre puesta por algún horror de la naturaleza en el cuerpo de una mujer… porque me he enamorado de tantas chicas guapas y nunca, ni un poquito, de ningún hombre". Tras sus comienzos como escritora para una publicación mensual, Louisa se enroló como enfermera voluntaria durante la Guerra Civil Americana, escribiendo cartas irónicas a su familia donde denunciaba las malas condiciones de los hospitales de campaña. Pronto tuvo sin embargo que dejarlo al contraer una enfermedad infecciosa. Tras varios y modestos éxitos literarios donde sus protagonistas eran siempre fuertes y listas, escribió su novela Mujercitas, y las secuelas de la misma, que le otorgaría la fama. Louisa moriría a los 55 años, seguramente como consecuencia del tratamiento con mercurio que recibió para curar la infección que contrajo como enfermera. #ellashacenhistoria #fundacion16de24 #mujercitas #escritora #writter #rebel #rebelde #brave #independiente #novelist

A post shared by Ellas Hacen Historia (@ellashacenhistoria) on

Aventures plenes d’emoció

Fa 100 anys naixia l’escriptor Manuel de Pedrolo (1918-1990), autor de ‘Mecanoscrit del segon origen’, un llibre de ciència ficció que explica una història de supervivència. Una noia de 14 anys i un nen de 9 són els únics supervivents d’un atac alienígena i han d’aprendre a sobreviure en un món desert… però potser no són els únics.

També escrivia històries d’aventures Enid Blyton (1897-1968), una autora anglesa que va ser tremendament productiva: al llarg de la seva vida va escriure més de 600 novel·les pel públic infantil i juvenil.

Blyton va crear diferents sèries on els protagonistes eren grups de nens i nenes que investigaven misteris i vivien tot tipus d’aventures: Els Cinc, Els Set Secrets, Les Torres de Malory

I al 2018 també es commemora el centenari de la mort d’Edmond Rostand (1868-1918), autor d’una de les històries d’amor més boniques que s’han escrit mai: ‘Cyrano de Bergerac’.

L’obra de teatre va ser tot un èxit quan es va estrenar i actualment es considera un clàssic del teatre universal. El personatge de Cyrano enamora pel seu enginy, el seu sentit de l’humor i la seva noblesa… tan gran com el seu nas.

Però hi ha molts més llibres per descobrir… infinits! Aprofita el Dia del Llibre per submergir-te al mar de la lectura.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here