25 abril 2024
spot_img
25 abril 2024

2030: Fam zero

Aconseguir que tota la població mundial estigui ben alimentada és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles

Al setembre de 2015, 193 estats de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) van aprovar 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): uns objectius globals per transformar el món, garantir una vida digna i protegir el planeta.

Acabar amb la pobresa, promoure un consum responsable, reduir les desigualtats, aconseguir la igualtat de gènere… són problemes que afecten a tots els països.

Aconseguir que totes les persones tinguin accés a alimentació és un d’aquests propòsits. L’ODS 2: Fam zero vol eradicar la gana cap a l’any 2030.

Més de 8.000 milions de persones

A l’any 2030, es preveu que la població mundial arribi als 8.300 milions de persones. Això significa que la demanda d’aliments augmentarà i, per tant, caldrà produir més menjar per alimentar a tothom.

Per produir més aliments, l’ONU proposa augmentar la inversió en agricultura, proporcionant recursos i infraestructures a les comunitats rurals per cobrir les necessitats alimentàries i proporcionar ingressos.

L’augment de població també implica millorar la gestió dels recursos naturals: els boscos, els oceans, l’aigua, les terres… Si explotem el nostre planeta per produir més i més ràpid, acabarem amb ell!

Igualtat d’oportunitats

Més de 800 milions de persones passen gana al món. Per aconseguir el Fam Zero és necessari combatre la pobresa i les desigualtats.

Invertir a les zones rurals per desenvolupar projectes de cultiu duradors i crear ocupació, oferir oportunitats a les dones perquè s’impliquin a la producció, promoure polítiques de nutrició per conscienciar sobre la importància d’una bona alimentació…

L’educació és molt important: seguir uns hàbits alimentaris saludables a l’escola crea beneficis a la salut a llarg termini.

Aquesta infografia de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) ens mostra el camí per eradicar la fam al món.

 

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -