29 març 2024
spot_img
29 març 2024

Tot un món per descobrir al teu abast

El Museu Nacional de Ciències Naturals celebra el Dia Mundial de Darwin amb una exposició que explica la teoria de l’evolució de les espècies

Per Gemma Juncà

L’origen de la nostra existència és tot un misteri, així com la dels animals i totes les meravelles que s’amaguen al planeta Terra. Tot el que sabem és gràcies a les teories científiques que, mitjançant l’observació i l’experimentació, s’han convertit en evidències.

És el cas de la teoria de l’evolució biològica de Charles Darwin, naturalista anglès considerat com un dels científics més influents de tots els temps.

Per què és tan conegut? Darwin va desmentir la creença que els éssers humans tenim un origen diví. Com tots els éssers vius, procedim d’un mateix avantpassat comú: en el nostre cas, Darwin va afirmar que els humans tenim avantpassats comuns amb els micos.

Cada espècie és el resultat d’un procés de mutació biològica que ha sobreviscut gràcies a la seva capacitat d’adaptació a l’entorn, quelcom que Darwin va denominar ‘selecció natural’. Dos segles després, els nostres coneixements sobre els éssers vius continuen en la línia d’aquesta teoria.

Amb la finalitat de recordar la figura de Darwin i subratllar la importància del seu treball, el Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid va celebrar el Dia Mundial de Darwin el 12 de febrer, data del seu naixement.

Una vida envoltada de ximpanzés

D’una banda, National Geographic va estrenar al MNCN el documental sobre la vida de Jane Goodall, primatòloga i antropòloga considerada una de les més grans expertes en ximpanzés.

Durant 55 anys, Goodall ha estudiat el comportament d’aquests primats salvatges, les seves interaccions socials i familiars al Parc National Gombe Stream, a Tanzània.

Per la seva dedicació i activisme a defensar a aquests animals, se la considera una heroïna del regne animal. Aquests valors l’han convertit en missatgera de la pau de l’ONU.

Espècies emblemàtiques en ‘Biodiversitat’

D’altra banda, l’exposició permanentBiodiversitat ’ va tornar a obrir al públic després d’un procés de renovació. Es tracta d’una extensa mostra dividida en tres àmbits: Què és la Biodiversitat, La Biodiversitat i Fruit de l’Evolució i Conservació.

L’exposició ara compta amb nous descobriments i informació actualitzada sobre l’origen i evolució de les espècies del nostre planeta.

A més, trobaràs exemplars tan emblemàtics com l’elefant africà, l’esquelet d’un rorqual de 21 metres o el crani d’un rinoceront blanc… No pots perdre-te-la!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -