El tren de la lectura surt de l’andana 9 i 3/4

Al 2017 es compleixen 20 anys de la publicació del primer llibre, "Harry Potter i la Pedra Filosofal", i 10 anys de la publicació de l'últim, "Harry Potter i les Relíquies de la Mort". (Nicolas17)

Molts nens i nenes s’han aficionat a la lectura gràcies a la saga màgica de Harry Potter

El 1990, mentre tornava de Manchester en un tren amb retard, poc podia imaginar-se l’escriptora J. K. Rowling que la idea que se li havia ocorregut es convertiria en la llavor d’un èxit mundial.

Encara faltaven set anys perquè l’autora britànica publiqués el primer volum de la saga de Harry Potter, que després de ser rebutjada per 12 editorials es convertiria en una de les més exitoses de la història.

Les set novel·les (i vuit pel·lícules) narren la història de Harry Potter, un orfe anglès que als 11 anys descobreix que és mag quan rep una carta d’invitació per al Col·legi Hogwarts de Màgia i Bruixeria.

Però els seus anys a Hogwarts es complicaran: Voldemort, el temut mag que va assassinar als seus pares, ha tornat. Harry haurà de destruir-lo abans que acabi també amb ell: “Cap dels dos podrà viure mentre l’altre segueixi amb vida”. 

Els seus inseparables amics Ron i Hermione l’acompanyaran en aquesta aventura, en la qual trobaran tot tipus de criatures fantàstiques, vells parents i descobriran els secrets millor guardats del món màgic.

“Pottermania”: uns fans molt entregats

Els seguidors de Harry Potter formen una de les comunitats de fans més actives. Ja el 1997 van començar a aparèixer les primeres pàgines web i avui dia existeixen tot tipus de grups de Facebook dedicats a la saga.

L’adaptació cinematogràfica de Warner Bros va enfortir la pottermania, que ha tingut un gran impacte en diverses generacions de joves a tot el món.

Aficionats de tot el món juguen a ‘Quidditch muggle’, basat en el popular esport del món màgic de Harry Potter. (Ben Holland Photography)

Al juny d’aquest any, 700 dels seus fans més joves es van reunir a Bolton (Anglaterra) disfressats de Harry Potter per celebrar el 20è aniversari de la publicació de La Pedra Filosofal.

J.K. Rowling té una relació molt especial amb els seus fans. Ha lliurat diversos premis a les millors pàgines de seguidors i ha recolzat als fans que escriuen seqüeles o històries basades en el món màgic de Harry Potter.

 

Una saga de rècord 

La saga de J. K. Rowling és una de les més llegides de la història, els seus llibres s’han traduït a més de 60 idiomes i la història de Harry Potter ha aconseguit batre molts rècords. Tant els llibres com les pel·lícules són aclamats al voltant del món.

L’últim volum de la saga va ser el llibre amb una primera tirada amb més còpies: 12 milions d’unitats. Harry Potter ostenta el títol de personatge de ficció amb més likes a Facebook, amb 75 milions.

Les pel·lícules del jove mag també han batut rècords. Al seu moment va ser la franquícia amb més recaptació de taquilla i durant l’estrena de l’última pel·lícula a Londres es va desplegar la catifa vermella més llarga de la història.

Gràcies a Harry Potter, J. K. Rowling es va convertir en la primera escriptora a reunir una fortuna de més de mil milions de dòlars i va ser nomenada Persona de l’Any per la revista Estafi al 2007. Ella mateixa ho reconeix: hem d’aprendre dels fracassos i no rendir-nos mai.

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here