Valors olímpics per superar l’exclusió

La Fundació Rafa Nadal promou els valors de l’esport entre nens i joves vulnerables a Palma. (FRN)

La Jornada Més Enllà de l’Esport posa en contacte a esportistes de primer nivell amb més de 60 alumnes del Centre Fundació Rafa Nadal

Per Cristina Sala

Tots els Jocs Olímpics comencen amb una cerimònia d’obertura, un acte ple de música i espectacles al qual es presenten les delegacions dels diferents països.

El moment més important arriba quan un atleta del país amfitrió llegeix el jurament olímpic, amb el qual es compromet, en nom de tots els participants, a competir de manera neta i respectuosa.

Aquest jurament, pronunciat per primer cop als Jocs Olímpics d’Anvers, al 1920, ha anat canviant al llarg del temps. Però sempre ha conservat, en poques paraules, l’esperit dels valors olímpics: excel·lència, amistat i respecte.

Els valors olímpics ens ajuden en el nostre dia a dia, en la nostra vida personal i professional. (FRN)

Aquests principis no sols s’apliquen a l’esport, sinó que també ens ajuden en el nostre dia a dia, en la nostra vida personal i professional. Per aquesta raó, és fonamental transmetre’ls als més vulnerables: nens i joves en risc d’exclusió social que necessiten creure que amb esforç i perseverança tot és possible.

Aquest és l’objectiu de la Jornada Més Enllà de l’Esport, organitzada per la Fundació Rafa Nadal i Telefònica, a través del programa Podium, que beca a joves esportistes perquè puguin aspirar a competir als Jocs Olímpics.

Una jornada olímpica

Més de 60 alumnes del Centre Fundació Rafa Nadal van participar el passat 10 de juliol a la Jornada Més Enllà de l’Esport, a Palma de Mallorca. Un esdeveniment al qual nens i joves dels barris més desafavorits de Palma van tenir l’oportunitat de compartir experiències amb esportistes de primer nivell.

 

Enguany han participat tres esportistes olímpics: Mihaela Siobanu (handbol), Jennifer Miranda (boxa) i Joan Lino (salt de longitud). A més de la jove promesa del taekwondo espanyol, Ramón Ruiz.

Al llarg del dia, els alumnes del centre van poder escoltar, en primera persona, les experiències de superació d’aquests esportistes. “Els límits se’ls marca un mateix; els límits estan al nostre cap”, afirmava Mhaela Siobanu a l’inici de la jornada.

Aquests 60 nens i joves també van poder practicar handbol, taekwondo i salt de longitud, guiats pels propis esportistes. L’objectiu era ensenyar-los la tècnica i particularitats de cada esport però, sobre tot, fer èmfasi en els valors comuns a tots ells, com per exemple l’esforç, la constància i la companyonia.

“El fet de poder conèixer de prop l’experiència d’esportistes d’alt nivell suposa un exemple per aquests nens de com amb esforç, voluntat i constància estaran més a prop d’aconseguir el que es proposen”, afirma Eunate Gómez, directora del Centre Fundació Rafa Nadal.

Tota una oportunitat de gaudir, descobrir noves aficions i conèixer a persones que, com ells, lluiten per aconseguir els seus somnis.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here