28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Ambaixadors de Bona Voluntat, compromesos amb l’educació

UNICEF promou l’accés a l’educació a través de famosos a tot el món

UNICEF és la fundació de Nacions Unides que defensa els drets dels nens al voltant del món. Les comissions d’UNICEF treballen a més de 190 països i col·laboren amb persones famoses que ajuden a promoure les seves campanyes per aconseguir una major presència davant el públic.

Actors, esportistes, cantants i youtubers formen part de l’equip amb el qual UNICEF col·labora per millorar l’educació, l’accés a aigua potable, aliments i cures sanitàries de milions de nens al món, incloent els que viuen a camps de refugiats, on UNICEF participa activament.

No tots els famosos poden ser ambaixadors: els triats han de demostrar un compromís amb la societat i els nens més desfavorits.

 

Lilly Singh

Lilly Singh, també coneguda com Superwoman al seu canal de Youtube, és l’última incorporació a l’equip d’UNICEF. Va ser nomenada ambaixadora de l’organització el passat 15 de juliol.

La Lilly és la primera youtuber en ser nomenada Ambaixadora de Bona Voluntat d’UNICEF. Està compromesa amb l’educació dels nens i especialment amb les nenes, defensant els seus drets i convertint-se en un model a seguir per a elles.

Va néixer a Canadà però els seus pares són immigrants indis. Fa poc va viatjar amb UNICEF a l’Índia per conèixer la situació en la qual es troben allí els nens i nenes.

 

Muzoon Almellehan

UNICEF va anunciar el Dia Mundial dels Refugiats que Muzoon Almellehan , una refugiada siriana, es convertia en ambaixadora de Bona Voluntat.

Als 19 anys, Muzoon és la primera persona amb estat oficial de refugiada en convertir-se en Ambaixadora d’UNICEF. A més, també és la més jove. Muzoon va fugir de Síria amb la seva família i va acabar a Jordània, al camp de refugiats de Za’atari, al 2013.

Allí va començar la seva labor com a activista a favor de l’educació pels nens. Al 2016 es va traslladar al Regne Unit i fa poc va viatjar al Txad amb UNICEF, on molts nens i nenes viuen a zones de conflicte i no tenen accés a l’educació.

 

Shakira

La cantant colombiana Shakira Mebarak va crear la Fundación Pies Descalzos a Colòmbia per ajudar als nens a tenir un accés a l’educació. La Fundació també ajuda a promoure una alimentació adequada i facilita material escolar.

UNICEF la va nomenar Ambaixadora de Bona Voluntat a l’octubre de 2003. Ella sempre ha estat compromesa amb les causes de l’organització i ha viatjat a països com Índia, Azerbaidjan i Bangladesh.

 

FC Barcelona i Reial Madrid, units pels nens

El jugador del Reial Madrid Sergio Ramos va ser nomenat ambaixador de Bona Voluntat per UNICEF al juny de 2014. Ramos té milions de fans i, gràcies a la seva popularitat a les xarxes, aconsegueix difondre per tot el món les campanyes d’UNICEF.

Després de visitar països com Senegal, Brasil i Cuba, aquest any ha visitat l’escola d’una comunitat afectada per les recents inundacions a Perú.

Els jugadors del FC Barcelona també s’apunten a les iniciatives solidàries d’UNICEF. La campanya Sign&Pass (Signa i passa-la), protagonitzada per Leo Messi i Neymar, demana col·laboració per ajudar als milions de refugiats que hi ha al món.

https://www.instagram.com/p/BVSeGeSFFfn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -