14 juny 2024
14 juny 2024

Finances ètiques

T’has preguntat mai on van els diners que ingresses al banc? Saps quina és la diferència entre banc i caixa d’estalvi? Sabries dir què és la banca ètica o les finances ètiques? I el consum just o l’economia social? Avui dia, les finances són un dels grans motors de l’economia, per això és fonamental conèixer com funcionen.

Aquesta Unitat Didàctica ha estat desenvolupada amb la col·laboració d’Oikocredit. És d’accés gratuït i està disponible en català i castellà.Consulteu el nostre catàleg d’Unitats Didàctiques.

Articles

Llegeix els diferents articles sobre ‘Finances ètiques’. S’hi explica de manera pedagògica i contextualitzada els aspectes més rellevants sobre aquest tema.

· Saber com funcionen les finances ens pot ajudar a administrar millor els nostres recursos econòmics. Per això és important conèixer les definicions de conceptes clau com a banc, caixa d’estalvi o finances ètiques. T’ho expliquem a: Conceptes clau per entendre les finances

 · Sabies que algunes entitats bancàries usen els diners dels seus clients per finançar projectes en sectors controvertits, com els combustibles fòssils o l’armament? T’expliquem les claus a: Com utilitzen els bancs els nostres diners?

· Coneixes la banca ètica? Aquesta va sorgir com una alternativa a la banca tradicional i el seu objectiu principal és tenir un impacte social positiu més enllà del benefici econòmic. T’expliquem com funciona la banca ètica a Banca ètica: un banc sostenible i transparent

· En els darrers anys, han sorgit entitats que plantegen models de producció, distribució i consum alternatius. Parlem d’empreses que posen la sostenibilitat, la solidaritat i els objectius socials al centre. Llegeix-lo a Per una economia més social, solidària i sostenible

· El comerç just proposa una relació comercial basada en el diàleg, la transparència i el respecte, que cerca una major equitat entre tots els agents implicats. Per saber-ne més, pots llegir Com fer que el comerç sigui més just per a tothom?

Activitats

Guia Docent