21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

INEFC impulsa la seva internacionalització amb la creació del centre de formació online INEFC Hub

El centre ofereix aquest 2023 la primera edició de quatre màsters en línia

L’INEFC ha fet un pas endavant per posicionar-se internacionalment en l’àmbit de la formació i la recerca dins del camp de les ciències de l’activitat física i l’esport (CAFE). El centre ha impulsat la creació de l’INEFC Hub, un centre de formació online que reforça aquesta aposta per la internacionalització. Aquest és un dels grans reptes del pla estratègic de l’actual director de l’INEFC, Eduard Inglés.

A les darreres dècades, els programes de formació acadèmica i científica de l’INEFC s’han impartit fonamentalment als seus centres de Catalunya i també a Llatinoamèrica. Les circumstàncies i els reptes actuals han portat els seus responsables a plantejar-se noves metes per satisfer les demandes i necessitats d’actualització de coneixements, procediments i actituds dels professionals i de la societat en general, segons explica Pere Lavega, responsable d’aquest projecte INEFC Hub. Aquest projecte, afegeix Lavega, “neix amb la vocació de liderar el posicionament internacional de l’INEFC, com a referent en la formació online de les ciències de l’activitat física i l’esport”. Aquest projecte institucional és un dels eixos singulars que formaven part del programa de l’actual director de l’INEFC, Eduard Inglés.
El projecte, que arrenca amb una potent oferta de màsters, va més enllà. “És un projecte ambiciós ja que ens ha de portar a tenir a mitjà termini, un centre de formació continuada en l’àmbit de les CAFE“, explica el responsable d’INEFC Hub. Per dur a terme aquesta iniciativa, l’INEFC s’ha aliat amb la Universitat de Barcelona, a través de l’Institut de Formació Contínua (IL3-UB), amb una dilatada experiència en la formació continuada de postgrau.

Fruit d’aquesta col·laboració institucional, aquest mateix any es llançarà la primera edició de màsters online de l’INEFC Hub amb una oferta de quatre programes: Igualtat de gènere a l’esport i l’educació física; esport i turisme; sistemes complexos i esport; i tecnologia a l’esport. Més endavant s’ampliarà l’oferta amb dos programes nous amb la voluntat d’activar l’oferta de programes en anglès i d’altres idiomes. D’aquesta manera, l’INEFC vol arribar a qualsevol lloc del planeta amb la proposta formativa. Segons Lavega, “l’INEFC Hub ens permetrà teixir un pont transfronterer i convertir-se en una antena mundial a les ciències de l’activitat física i l’esport”.

Accions d’internacionalització

D’altra banda, la internacionalització de l’INEFC es concreta també en altres accions. Així, per exemple, l’INEFC presideix des de l’any 2017 l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals. També presideix la xarxa mundial de professors i investigadores en jocs i esports tradicionals.

L’INEFC també és una entitat assessora de la UNESCO en un projecte europeu orientat a afavorir la inclusió social i la igualtat de gènere a través dels jocs i esports tradicionals.

Fruit d’aquesta internacionalització, el mes de juny passat INEFC va acollir la primera trobada Euroafricana a la seu de Barcelona. Representants de l’Associació Africana de Jocs i Esports Tradicionals, juntament amb autoritats polítiques van mostrar la voluntat de col·laborar de manera ferma i estreta. Àfrica és precisament una de les destinacions a què INEFC vol arribar amb la seva formació en línia. De moment, com a experiència pilot, s’ha posat en marxa un curs en línia (MOOC) amb la inscripció de més de 420 persones de diferents continents.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -