Es tracta d’una moneda digital que permet fer compres a través d’internet per tot el món
El bitcoin és una moneda virtual, és a dir, un sistema de pagament digital que també es coneix com una criptodivisa. Es tracta, doncs, d’un mitjà financer però que, a diferència de les monedes amb les quals paguem al supermercat, no depenen de cap govern ni banc central.
Ciutadans de tot el món utilitzen aquesta moneda, que va néixer fa més d’una dècada i el valor de la qual ha anat creixent en els últims anys. El sistema funciona a través d’internet a partir d’una cadena digital que registra les dades de cada operació que es materialitza amb la col·laboració dels miners, que són uns usuaris que validen els intercanvis monetaris.
Els usuaris de bitcoins poden canviar-les per la seva moneda habitual a caixers automàtics especials o a través d’oficines d’intercanvi virtuals. El valor d’un bitcoin, com la resta de monedes, canvia sovint. El dia del ciberatac era de 1561,26 euros.
Les ombres del sistema bitcoin
Però totes les monedes tenen una cara… i una creu. Del bitcoin preocupa la vulnerabilitat del seu sistema. La falta d’intermediaris fa que darrere de les operacions de compra i venda de bitcoins hi hagi cert anonimat que pot facilitar un ús maligne d’aquesta moneda.
Aquest motiu facilita que els hackers que introdueixen els virus als ordinadors demanin el rescat en aquesta moneda perquè saben que és més difícil seguir el rastre d’aquests pagaments, que els que podríem fer amb els bitllets que portem en la cartera.
Informa’t de tot a Junior Report.