La Fundació del FC Barcelona centra la seva campanya nadalenca en els refugiats
Nujeen Mustafá té 18 anys i és de la ciutat siriana d’Alep. Fa dos anys, al setembre de 2015, Nujeen i la seva família s’embarcaven en un dur viatge per deixar enrere la guerra a Síria. Es van convertir en refugiats a la recerca d’una vida millor.
Des de 2011, un terrible conflicte ha destrossat el país i milions de persones, famílies senceres, s’han vist obligades a fugir. El viatge de Nujeen i la seva família va ser encara més difícil, perquè ella pateix una paràlisi cerebral i ha de desplaçar-se en cadira de rodes.
Però Nujeen és una lluitadora i, al setembre de 2015, ella i la seva germana van emprendre un viatge de 5.000 quilòmetres per començar una nova vida a Alemanya. A més, la Nujeen tenia un somni per complir: conèixer als jugadors del FC Barcelona.
De Colònia a Barcelona per complir un somni
A causa de la seva malaltia, Nujeen va passar la major part de la seva infància sense poder sortir de casa. Allí va aprendre anglès pel seu compte, veient sèries de televisió americanes, i somiava en convertir-se en astronauta mentre gaudia amb els partits del Barça.
Quan la guerra va arribar a Alep, Nujeen va fugir amb la seva germana. Van viatjar durant setmanes creuant diversos països fins a arribar a Alemanya, on viu el seu germà. Nujeen ha explicat la seva increïble travessia en cadira de rodes en un llibre.
El desig de la Nujeen va arribar a orelles del FC Barcelona i Gerard Piqué va demanar a Manu, el xofer del primer equip, que anés a buscar la Nujeen a Colònia, la ciutat alemanya on viu amb la seva família, per portar-la a Barcelona i complir el seu somni.
https://www.instagram.com/p/Bco8tJDglBZ/
En veure arribar l’autocar del FC Barcelona, la Nujeen no s’ho podia creure! El trajecte de 14 hores entre Colònia i Barcelona se li va passar volant: coneixeria als jugadors del Barça i veuria un partit al Camp Nou, la seva primera vegada en un estadi de futbol.
La història de la Nujeen és un exemple de superació per a tots, per demostrar-nos que som més valentes del que creiem i que podem complir els nostres somnis, per difícils i impossibles que semblin.
Signa i passa-ho!
Des de fa molt temps, la Fundació del FC Barcelona està compromesa amb la crisi dels refugiats i participa en diferents projectes a camps de refugiats al Líban, Grècia i Itàlia per fomentar els valors de l’esport i conscienciar a la població.
A través del programa FutbolNet, es promouen les relacions personals i l’intercanvi d’experiències entre els nens i nenes refugiats i les comunitats d’acolliment. L’esport ajuda a tenir un correcte desenvolupament físic, però també serveix per distanciar-se de la difícil situació en la que viuen.
https://www.facebook.com/fundaciofcb/videos/10156122822839015/
Al juny, el club va organitzar un Fòrum Internacional per debatre la greu situació dels refugiats i presentar l’esport com a mitjà de transformació social. A més, col·labora amb fundacions com a Creu Roja o Proactiva Open Arms, una ONG que rescata a refugiats que intenten creuar el Mediterrani per arribar a Europa.
La Fundació també ha llançat #SignandPass, una campanya global al costat d’ACNUR, l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats. Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar sobre la situació de milions de persones a tot el món que han hagut d’abandonar la seva llar per fugir de la guerra, la violència o la gana.
Tots ells mereixen viure en un lloc segur, rebre una educació i poder mantenir a les seves famílies. Per això és important conèixer la seva història, difondre-la i actuar. Signa i passa-ho!
Informa’t de tot a Junior Report.