Per Mariona Coiduras
La Roya Chang somiava en ser programadora i no va parar fins a aconseguir-ho
T’has plantejat alguna vegada com s’han construït i ideat els elements que ens envolten en el nostre dia a dia? Tot té el seu perquè: des d’un llapis fins a l’ordinador amb el qual treballem.
Avui en dia usem la tecnologia més que mai i cada vegada hi ha més interès per aprendre robòtica i programació. Tu mateix@ pots inventar i construir tot allò amb el que somies amb els materials que trobis a casa.
La nena que volia ser programadora
Roya Chang era una nena amb un gran esperit d’inventora. Amb l’arribada de l’ADSL a casa, va descobrir un món nou i als 13 anys ja intentava crear les seves pròpies pàgines web.
Quan va créixer, va decidir estudiar Enginyeria Informàtica per aprendre a programar però es va topar amb la negativa del seu pare, que creia que era una carrera per a nois. I és que al llarg de la història les dones han trobat moltes barreres a les seves carreres, malgrat haver contribuït enormement en els avanços científics i tecnològics.
La jove no va desistir, es va independitzar i va començar a perseguir el seu somni. “Volia nous reptes, sobrepassar fronteres i descobrir nous mons”, explica.
Quan va acabar els seus estudis, la Roya va passar a treballar als programes acadèmics de Microsoft. Va ser allí on va descobrir la seva passió: ensenyar programació a tots els nens i nenes que, com ella, somien amb ser grans inventors.
Anys més tard naixia Flexbot: una startup de robòtica que vol fer la tecnologia universal, senzilla i accessible.
Inventar i programar a través de manualitats
Gràcies a projectes com Flexbot, avui en dia la tecnologia i programació es troben a l’abast de tots els joves que volen crear i programar.
A través de senzilles manualitats, amb material que trobis a casa i seguint els passos dels seus kits, pots aprendre tot el que necessites per convertir-te en un gran inventor.
Tot esforç té la seva recompensa. El projecte de la Roya ha rebut diversos guardons com el premi IMPULSO 2017, que reconeix el projecte millor valorat en innovació tecnològica, novetat i potencial d’aplicació pel sector educatiu.
Con nuestro cartel del premio #SIMOEDU17 IMPULSO. Hemos ganado en 2 categorías!!! #innovacion #roboticaeducativa pic.twitter.com/aE8Rr7gree
— Flexbot (@FlexbotKits) October 25, 2017
Amb Flexbot pots construir tot el que et proposis: postals que s’il·luminen, robots… i fins i tot un sabre de llum com els de Star Wars!
Informa’t de tot a Junior Report.