Més d’un milió de nens a tot el món es beneficien dels programes de la Fundació Barça
La Fundació Barça va ser creada al 1994 per difondre els valors de l’esport i impulsar projectes educatius i socials que serveixen per millorar la vida de nens i joves en situacions vulnerables.
Des de la seva creació, més d’un milió de nens i nenes de països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia han participat als programes de la Fundació, que es divideixen en tres línies de treball: la prevenció de la violència, l’accés i reforç a l’educació i la inclusió social.
Les activitats i projectes de la Fundació Barça ajuden a nens i nenes de tot el món, des de les ‘favelas’ de Brasil fins als suburbis de Bangladesh, i serveixen per transmetre valors a través de l’esport.
La Fundació Barça també participa al Dia Mundial de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau que se celebra el 6 d’abril.
https://www.facebook.com/fundaciofcb/videos/10155649716739015/
Apostar per l’educació
A les zones més desfavorides és difícil accedir a l’escola, la pobresa agreuja les dificultats i empeny a alguns joves a la violència juvenil. Ells són les víctimes més vulnerables de la violència: no només està en perill la seva integritat física, sinó també el seu futur.
Els programes de la Fundació Barça ajuden als més petits a gaudir de la seva infantesa i distanciar-se d’entorns negatius en països com l’Iraq, Senegal, Colòmbia o Brasil.
En aquests programes, les activitats esportives es combinen amb tallers educatius per millorar la seva qualitat de vida. Jugant no només aprenen a relacionar-se amb altres nois i noies de la seva edat, sinó que treballen valors com la solidaritat, l’esforç i l’amistat.
https://www.instagram.com/p/BWVcjxZgTtC/?utm_source=ig_embed
A les zones rurals de Xina, la Fundació Barça ha engegat uns programes de formació de professors, perquè les classes d’educació física vagin més enllà de l’exercici i promoguin hàbits saludables.
L’esport com a eina d’inclusió
L’esport és una eina d’integració i inclusió social. Sobre el terreny de joc, tots els nenes i nenes són iguals i no hi ha limitacions: l’única cosa que importa és passar-ho bé, gaudir i compartir.
A Brasil, la metodologia FutbolNet treballa a les ‘favelas’ per crear un entorn positiu en el qual els nens i nenes puguin divertir-se i allunyar-se de la violència. Però a més, també es participa en activitats per eliminar barreres i promoure la inclusió d’alumnes amb discapacitat.
D’aquesta manera es promou una educació inclusiva. L’esport aconsegueix que els nens es posin en el lloc dels seus companys i busquin maneres d’ajudar-los, com el FelipeBol, una versió del futbol adaptada per a un nen que sofreix paràlisi cerebral.
Les campanyes de suport a menors hospitalitzats és una altra de les iniciatives de la Fundació Barça per fomentar la inclusió. Aquests nens i nenes passen gran part de la seva infantesa ingressats a causa de malalties greus.
Per facilitar el seu procés de recuperació, la Fundació compta amb l’ajuda dels jugadors del primer equip del FC Barcelona i de la resta de seccions professionals, que visiten als nens hospitalitzats durant el Nadal.
👏👏👏 pic.twitter.com/IEcE74T5jf
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 5, 2018
Les iniciatives de la Fundació Barça compten amb un espai que incorpora les últimes tecnologies i està dissenyat perquè els visitants es posin a la pell dels beneficiaris i experimentin les activitats i projectes de la Fundació gràcies a la realitat virtual.