18 desembre 2024
spot_img
18 desembre 2024

La tecnologia irromp al Mundial de Rússia

La FIFA introdueix el videoarbitratge per assistir als àrbitres

Per primera vegada en la història, la Federació Internacional de Futbol (FIFA) ha introduït de forma oficial el videoarbitratge o VAR als partits del Mundial de Futbol, una tecnologia que ajudarà als àrbitres a prendre decisions en jugades dubtoses.

El VAR és una de les principals novetats d’aquesta edició del Mundial de Futbol, però la tecnologia jugarà un paper important en altres àmbits de la competició.

Videoarbitratge per a un resultat més just

Els àrbitres de Rússia 2018 comptaran amb assistència tècnica perquè les seves decisions siguin el més precises possible. Un conjunt de càmeres registraran imatges del partit des de diferents angles.

https://twitter.com/EVuvuzela/status/1003959132888674306

Aquesta tecnologia estarà controlada des d’una oficina central a Moscou. L’equip del VAR podrà veure les jugades en directe i en diverses pantalles, ja que les càmeres ofereixen imatges des de 35 angles diferents i a càmera súper lenta.

L’equip del VAR disposa de connexió directa amb l’àrbitre a través d’un auricular: quan detectin errors o accions dubtoses l’hi comunicaran al col·legiat, que podrà decidir si manté o canvia la seva actuació.

El VAR s’utilitzarà per resoldre dubtes en quatre tipus de situacions: per determinar quan s’ha marcat un gol i estudiar jugades com el fora de joc; determinar si hi ha hagut un penal; decidir si una acció mereix una targeta vermella directa i identificar a jugadors en situacions de confusió.

Experiències anteriors amb el VAR en altres competicions han demostrat que aquesta tecnologia millora la precisió de les decisions de l’àrbitre i permet que el resultat final del partit sigui més just.

L’àrbitre podrà repassar les imatges d’una jugada abans de prendre una decisió. (Christof Stache / AFP)

Anàlisi del partit a través de tablets

La tecnologia no només ajudarà als àrbitres: la FIFA ha ofert als entrenadors i analistes de cada equip una tablet per consultar dades estadístiques del partit i dels jugadors.

Durant el partit, dues càmeres seguiran la petjada dels jugadors i de la pilota i un sistema informàtic processarà la informació per obtenir dades estadístiques.

Els analistes podran estudiar aquestes estadístiques i repassar jugades. També podran utilitzar la informació d’aquestes tablets durant la mitja part per informar als jugadors del seu rendiment o canviar estratègies.

Cobertura digital: un cop d’ull darrere de les escenes

Les noves tecnologies també jugaran un paper molt important en la cobertura informativa del Mundial.

Un equip de reporters seguirà en directe cada selecció i penjarà a la pàgina web de la FIFA vídeos sobre els partits, projectes de la FIFA, festes de fans i informació des de dins dels dotze estadis on es jugarà la competició.

https://www.instagram.com/p/Bj0DHJBBpPG/?utm_source=ig_embed

A més, la FIFA crearà un blog específic per a cada partit que estarà actiu durant la trobada i les hores posteriors. Aquestes plataformes s’actualitzaran amb informació detallada i exclusiva de la trobada, vídeos de les millors jugades, entrevistes postpartit i imatges dins del vestidor.

Per a més informació, els fans podran seguir els canals oficials de la FIFA a Twitter, Facebook, Instagram i altres plataformes russes i xineses.

Finalment, la Federació també ha actualitzat la seva aplicació oficial, la FIFA App, on es publicaran les últimes notícies i contingut multimèdia.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -