22 novembre 2024
spot_img
22 novembre 2024

Sèries, crispetes… i alguna cosa per aprendre

T’oferim una selecció de sèries amb personatges que entenen i perceben el món d’una manera molt diferent als altres

L’oferta de sèries de televisió és cada vegada més espectacular, tant a nivell de temàtica com de qualitat.

Les noves plataformes (HBO, Netflix, Filmin, Amazon Prevalgui Video…) acumulen propostes de tot tipus: des de les típiques sèries protagonitzades per grups d’amics fins a històries que giren entorn de personatges amb autisme.

A continuació presentem una sèrie de títols per veure en família que combinen comèdia, misteri i drama amb TEA (Trastorns de l’Espectre Autista). Històries que ofereixen valuoses lliçons per aprendre que algunes persones són molt més del que aparenten.

 

‘Atípico’, una comèdia sobre l’autisme és possible

El Sam és un adolescent i vol trobar novia. Fins a aquí, tot normal. Però resulta que el Sam és un jove amb espectre autista, per la qual cosa la seva manera de percebre i entendre el món és diferent de la dels altres.

Malgrat prendre’s certes llicències, aquesta sèrie de Netflix és divertida, respectuosa i explica l’autisme des de diferents punts de vista: com ho viu la família d’en Sam, els seus amics, els terapeutes que el tracten…

La sèrie ha tingut un èxit notable (el creador d’Atípico és l’autor d’altres sèries famoses com Como conocí a vuestra madre) i actualment es prepara la segona temporada, amb més capítols que la primera.

 

‘Sherlock’, el detectiu més famós és Asperger

Sociópata, introvertit, es diria fins i tot que insensible… però també una ment brillant.

Quan l’escriptor Arthur Conan Doyle va crear a Sherlock Holmes a finals del segle XIX, segurament no va imaginar al seu personatge amb un trastorn d’espectre autista. No obstant això, la seva descripció, la seva actitud i la relació que manté amb els altres el converteixen en un personatge amb síndrome d’Asperger (un tipus de TEA).

Benedict Cumberbatch interpreta al detectiu més famós del món a la fantàstica sèrie Sherlock de la BBC. Misteris posats al dia amb capítols d’una qualitat tan alta que semblen gairebé pel·lícules.

Sheldon Cooper, un geni a l’altura d’Einstein o Beethoven

El físic teòric Sheldon Cooper, de la sèrie The Big Bang Theory, és un dels personatges més populars de la comèdia televisiva actual. Sheldon i el seu grup d’amics nerds protagonitzen una de les sèries de més èxit a nivell mundial.

Interpretat per Jim Parsons, Sheldon és un geni amb dificultat per interpretar situacions socials o identificar els sentiments d’altres persones. Quelcom semblant al que, segons sembla, també van experimentar altres genis com Albert Einstein, Isaac Newton o Ludwig van Beethoven.

Els productors de la sèrie han creat El joven Sheldon: la precuela de la sèrie on es mostra la vida de Sheldon Cooper quan era un nen superdotat.

https://youtu.be/AMNRWKM2Ncg

‘The Good Doctor’, a l’estela de ‘House’

El guionista David Shore va triomfar a tot el món amb House, una sèrie protagonitzada pel doctor Greg House, un metge que investiga malalties rares com si fos Sherlock Holmes.

Cinc anys després que la sèrie acabés, Shore segueix apostant per personatges principals amb síndrome d’Asperger i arguments relacionats amb la medicina.

Una de les sèries del moment és The Good Doctor, un drama protagonitzat per un jove cirurgià amb autisme i síndrome del savi. El que molts no saben és que aquesta sèrie es basa en un èxit televisiu sud-coreà amb el mateix nom.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -