El RACC i el Servei Català de Trànsit amplien el termini de presentació de treballs davant la situació excepcional provocada pel coronavirus
L’alerta per coronavirus ha obligat a reduir la nostra mobilitat diària. Hem deixat per més endavant les passejades, la bicicleta i el patinet. Ara, el més segur és quedar-se a casa i buscar altres activitats per realitzar amb la família.
En aquestes circumstàncies excepcionals, el RACC i el Servei Català de Trànsit, organitzadors del concurs ‘Joves i Mobilitat’, han decidit ampliar el termini de presentació de treballs previst fins al 17 d’abril. La nova data es publicarà quan la Generalitat anunciï el dia de tornada a les aules.
‘Joves i Mobilitat’ promou la mobilitat segura, sostenible i responsable. A més, anima els alumnes a proposar iniciatives per millorar la convivència entre tots els mitjans de transport i en especial aquells que cada dia estan més presents entre els joves: patinets, bicicletes elèctriques, etc.
El concurs es dirigeix als alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de Catalunya, així com a nois i noies de 13 a 17 anys que formin part de centres de joves o centres de temps lliure.
Què fer amb els nous mitjans de mobilitat?
Cada vegada hi ha més mitjans de transport conduïts per persones joves, com patinets, skates, bicicletes elèctriques…. Als carrers, la irrupció d’aquests vehicles conviu amb la presència dels convencionals.
Per això, la 13a edició del concurs proposa que els adolescents responguin a la pregunta: “Joves, bicicletes, patinets … i seguretat viària. Què fem?“.
De forma individual o en grups de fins a 4 persones, els participants poden presentar les seves propostes en un dels formats previstos: anunci gràfic, vídeo per Instagram i projecte de millora de la seguretat viària.
Els projectes poden lliurar-se a través del web del certamen i han d’estar tutoritzats pels centres educatius o de temps lliure.
El concurs Joves i Mobilitat (#13edicio) té com a objectiu promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents i els joves de Catalunya. https://t.co/Owb8zXl5u8@ClubRACC | Servei Català @transit pic.twitter.com/xeiFnmwudZ
— reportEducació (@reportEducacio) January 27, 2020
Si l’alumnat dels centres ja havia iniciat els seus projectes o tenia previst fer-ho en aquests dies, pot seguir fent-ho des de casa. En aquest sentit, els organitzadors recomanen comunicar-se per videoconferència o bé utilitzar plataformes digitals que facilitin el treball en equip.
Informació elaborada amb la col·laboració de RACC