22 desembre 2024
spot_img
22 desembre 2024

Adaptar la formació a plataformes virtuals sense renunciar a la qualitat

Els cursos de producció musical, so i DJ segueixen de manera virtual perquè els alumnes puguin acabar la seva formació amb garanties

Per Judith Vives

Els estudiants de producció musical, DJ i altres cursos de Microfusa han pogut seguir formant-se malgrat l’estat d’alarma. I és que tot i que els centres de Barcelona i Madrid han hagut de tancar les seves aules, les classes s’han adaptat ràpidament al format “Blended Learning” en modalitat online, on totes les classes s’han mantingut de forma íntegra a través de videoconferències i suport acadèmic a través del Campus Virtual.

Microfusa ja oferia una part de la seva formació a través de cursos en línia, de manera que l’escola ha pogut adaptar la resta de cursos presencials de forma relativament ràpida.

El centre compta amb un campus virtual propi altament dotat en el qual es comparteixen continguts i tutorials, i on els alumnes poden mantenir contacte continu amb els professors.

Aquesta eina ha facilitat que “la transició a la formació en línia hagi estat molt favorable i ens hem pogut adaptar molt ràpidament perquè els alumnes puguin acabar el curs acadèmic”, explica el director de Microfusa a Madrid, Jonathan Espinosa.

La metodologia de les classes s’ha hagut de modificar per adaptar-se a la comunicació virtual, i algunes pràctiques han hagut de deixar-se per a més endavant. Però, en definitiva, la qualitat de la formació i les habilitats que adquiriran els alumnes no es veuran afectades.

 

Recuperar les pràctiques pendents

No obstant això, les classes no s’han suspès en cap moment i Microfusa ja pensa a obrir les seves aules i estudis en els mesos de juny i juliol perquè els estudiants puguin dur a terme les pràctiques que hagin quedat pendents.

Aquestes pràctiques són, per exemple, les que realitzen els futurs DJ, que han de gravar una sessió en cabina. També els estudiants de so tenen projectes de gravació d’estudi. Per la seva banda, els alumnes de producció musical han de produir i barrejar diversos temes, cosa que habitualment es realitza en els estudis de Microfusa.

De cara al proper curs acadèmic 2020-21, Microfusa vol realitzar cursos presencials, prenent les mesures sanitàries necessàries i amb grups més reduïts (passant de 12 persones a classe amb només 5 o 6 alumnes). No obstant això, ja compten amb el “Pla B” per si un rebrot de la pandèmia obligués a repetir la quarantena.

 

Tot a punt per al curs vinent

“Totes les mesures de seguretat es mantindran durant un any“, explica Espinosa, que afegeix que els cursos s’estan pensant també perquè puguin seguir en format Blended (online) en el cas que sigui necessari.

El director de Microfusa a Madrid recorda que donar formació en línia és molt més que impartir una videoconferència en directe. “Es publiquen continguts que els alumnes poden utilitzar per treballar i es mantóe el contacte puntual amb els estudiants per donar-los una atenció personalitzada“.

Microfusa està posant en marxa la campanya de “Garantia Covid-19”, un segell de qualitat amb el qual vol garantir als seus alumnes que les classes i la formació seguiran amb els mateixos nivells de compromís, fins i tot si les classes haguessin de tornar a ser 100% en línia.

“Volem que els alumnes sàpiguen que les competències quedaran intactes i no es produirà cap degradació de la formació”, diu Espinosa.

El centre té previst iniciar el nou curs acadèmic 2020-21 el proper dilluns 28 de setembre. Les matrícules ja estan obertes. Pots consultar tota la informació a la seva pàgina web.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -