19 gener 2025
spot_img
19 gener 2025

Tres alumnes de Fedac Lleida creen un curt sobre la solitud a les xarxes socials

Diario de Martina és un curt animat creat per tres alumnes de 4rt d’ESO que es va emportar el tercer premi del concurs Kabua

A principis de febrer es va proposar a la classe de tutoria fer un vídeo en el qual es tractés l’impacte de la pandèmia de covid-19 en la joventut, per a així participar al concurs Kabua, destinat a joves que volen canviar el món.

Després d’investigar sobre els temes proposats (salut mental i violència juvenil; hiperconnectivitat i sobreinformació; emergència sanitària i climàtica; o atur, ocupació i emancipació juvenil) ens vam decantar per la hiperconnectivitat i la sobreinformació ja que és una cosa que va estar molt present durant el confinament, sobretot, entre els joves.

La societat avança cada vegada més a nivell tecnològic, els productes informàtics s’utilitzen més sovint impulsats per aquest avanç i els usuaris són cada vegada més joves.

Les xarxes socials, els videojocs i aquest món virtual infinit es poden convertir en una trampa, en una manera d’aïllar-se del món real que en alguns casos pot fer-nos sentir sols i perdre la connexió cara a cara amb altres persones, a més pot convertir-se en una activitat addictiva.

Amb el nostre projecte, Diari de Martina, guanyador del tercer premi de la 7a edició del Concurs Kabua, hem pretès subratllar aquest impacte negatiu que ha provocat la pandèmia entre els joves, sobretot entre aquells que s’han sentit més vius en el món “artificial” que al món real.

El curt és una crítica a l’aïllament que generen les xarxes socials

Diari de Martina és un curtmetratge animat que explica la història d’una adolescent que, arribat el confinament de l’any passat, es troba que el seu únic passatemps són les xarxes socials i internet. A poc a poc es distancia dels seus amics i en adonar-se intenta recuperar el contacte, però una de les seves amigues talla la relació d’una manera molt sobtada i cruel. Això impacta durament a la vida de Martina ja que s’adona que s’ha allunyat d’allò que li importava, substituint als seus amics pel mòbil. La melancolia i la solitud li porten a pensar fins i tot en el suïcidi. El seu món es torna de color negre.

Probablement aquest sentiment hagi estat present en la vida de moltes persones durant aquests durs temps. Per això, volem enviar un missatge de suport i mostrar, des de l’experiència de Martina, que una motivació, passió o hobby sempre ajuda a mantenir l’esperança i actua com un pilar per als moments difícils.

Al final del vídeo, la Martina recupera el seu antic hobby fora del món informàtic, la música: un símbol d’esperança per a sortir d’aquest negre món. Gràcies a aquesta motivació, torna a tenir forces.

Us convidem a trobar aquest far que tots necessitem per a acolorir i il·luminar les nostres vides… de nou.

L’Andrea, en representació del grup de tres, recollint el premi a Barcelona

Article escrit per Andrea Rubi Aguirre Tornero, Xinyan Zhang Zhou y Alicia Vilar Mérida de la revista Cole Bole Report que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.

 Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -