22 desembre 2024
spot_img
22 desembre 2024

Aprendre en un entorn col·laboratiu

El programa Acer Innovative School ofereix suport a les escoles per implementar nous entorns d’aprenentatge i compartir experiències

La tecnologia fa necessari canviar la forma com treballem, però també la forma en la qual eduquem i aprenem. Els projectes més innovadors poden transformar l’educació i ajudar-nos a dibuixar el coneixement present i futur dels estudiants.

Les escoles que treballen amb tecnologia Acer tenen la possibilitat de formar part del programa Acer Innovative School, una iniciativa amb la qual Acer pretén donar suport als centres educatius per implementar nous entorns d’aprenentatge.

L’objectiu d’aquest programa internacional és ajudar els docents a utilitzar les millors solucions per interactuar amb els seus alumnes.

 

Una xarxa internacional

Els docents poden connectar entre ells a través d’un programa de networking promogut per Acer, conèixer les experiències d’altres professors i col·legis i fins i tot descobrir iniciatives educatives d’altres països. A més, també aconsegueixen accés a la revista Acer for Education.

“Resulta molt fàcil buscar contactes amb escoles que fan coses similars a allò que fem nosaltres. Podem veure els models d’altres països i aprendre els uns dels altres”, apunta Jordan Oliveras, coordinador TIC del LFG Bon Soleil, que forma part de l’Acer Innovative School Program.

En aquest col·legi, la tecnologia ja forma part del dia a dia. “Des del 2015 vam començar a fer proves amb Chromebooks d’Acer. Actualment tenim una aula de STEM, amb impressora 3D, Chromebook i ordinadors. A més, anem treballant projectes de tecnologia amb el software de programació Scratch”, explica Oliveras.

 

Una motivació especial

Gràcies a l’ús de la tecnologia, els estudiants també sumen una motivació especial a les seves tasques. Poden descobrir històries sorprenents i posar en pràctica tot allò que estudien.

“Marxen d’una aula normal i investiguen per ells mateixos. Així poden experimentar el que estan estudiant i això té un resultat més enriquidor”, explica el professor.

Gràcies a les noves tecnologies a l’aula, els estudiants obtenen una motivació especial. (Acer)

El Col·legi Sant Ignasi Donostia Jesuitak també forma part d’aquest programa. “Volíem l’opció col·laborativa. A partir d’aquí tot ha estat una evolució. Quan compartim amb els altres creixem i ens enriquim molt”, explica Regina Ariceta, responsable de Projectes del col·legi.

A educació infantil tenen pissarres digitals i a partir de primer de primària disposen d’una tauleta per cada quatre alumnes. A tercer tenen un Chromebook per cada dos estudiants i a partir de quart tenen un Chromebook per a cada alumne.

“Ens decantem pel Chromebook per diverses raons pedagògiques, però també perquè respon a nivell de preu i de recursos humans en infraestructura tecnològica”, exposa Ariceta.

El treball en equip també és bàsic a l’hora de desenvolupar les opcions de la tecnologia a l’aula.

“El programa contribueix al treball col·laboratiu perquè els estudiants han de treballar en grup a través del núvol. Els alumnes tenen una visió totalment diferent des de ben petits”, conclou.

Informació elaborada en col·laboració amb Acer

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -