L’estiu és bon moment per relaxar-se i desconnectar, però també per posar en pràctica l’après a classe
Per Mariona Coiduras
Les vacances d’estiu són el moment perfecte per relaxar-se i desconnectar, però també es pot aprofitar per aprendre.
Posar-se al dia amb l’anglès, treure’s el permís de conduir o fer pràctiques en una empresa són una manera fantàstica d’esprémer l’estiu al màxim.
Això és el que fan els alumnes de l’Hotel Escola de Sant Pol de Mar: dedicar una part de l’estiu a aprendre els treballs que es realitzen en un hotel per saber què els agrada i, sobretot, estar preparats per al món laboral.
El món de la cuina
Albert Bruguera és estudiant del Doble grau de Cuina i Restauració i en un futur somia amb ser un gran cuiner.
Després d’un any de combinar les classes amb les pràctiques acadèmiques, aquest jove de 18 anys porta des de principis de juny fent pràctiques a l’Hotel Gran Sol de Sant Pol de Mar. Bruguera va començar al restaurant i ara es troba a la cuina.
L’estudiant confessa haver après molt durant el seu primer any gràcies a les pràctiques: “Donar-li una continuïtat a les pràctiques és molt bo, perquè acabes aprenent molt més que fent-les només a l’estiu. Combinar-les amb la teoria durant el curs és genial”.
De Brasil a Sant Pol
En acabar el batxillerat a Brasil, Camila Doria va començar a estudiar dret però després d’un temps es va adonar que aquesta no era la seva vocació.
La jove havia conegut l’Hotel Escola de Sant Pol durant un intercanvi a Barcelona i li va agradar tant, que va decidir iniciar el Grau en Gestió Hotelera i Turística allí: “M’agradava molt com ensenyaven”.
Al principi, combinar les pràctiques amb els estudis va ser una mica dur. No obstant això, en agafar el ritme, Doria es va adonar de tot el que estava aprenent. “Aquesta experiència ens prepara per al futur. Ens estem acostumant a portar el mateix ritme que portarem quan ens incorporem al món laboral”, explica.
Camila estarà fent pràctiques a l’hotel tot l’estiu, el primer mes a la cuina i el segon a la recepció. “Ha estat el meu primer contacte amb una feina. Són pràctiques, però per a mi és com una ocupació de debò perquè tractem amb els clients”, comenta Doria.
Camila està molt contenta amb la formació rebuda: “No dubto que sortiré d’aquí molt preparada i per aquest motiu vaig venir des de lluny, perquè serà molt bo per al meu futur”.
Aprendre fent
L’Hotel Escola de Sant Pol de Mar porta més de 50 anys formant als estudiants amb una metodologia pionera. El centre fomenta la formació en un entorn hoteler real des del primer dia.
D’aquesta manera, els alumnes i futurs professionals comencen movent-se en l’entorn familiar de l’hotel i, més tard, tenen l’oportunitat de fer pràctiques a qualsevol hotel del món. Així és més fàcil que trobin feina una vegada han finalitzat els estudis.
Com diu el lema de l’Escola: ”No hi ha millor manera d’aprendre, que fent!”
¿Conoces el lema #AprenderHaciendo de la #EUHT? Representa la #filosofia y concepto #HotelEscuela de la escuela. Descubre más aquí https://t.co/Mw0WqCrQ5Z #hoteleria #restauracion #stpolexperience pic.twitter.com/wPb1duQ9GC
— EUHT StPOL (@EUHTStPOL) July 9, 2018
Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English