Les classes del professor Miquel Flexas s’inspiren en sèries com ara The Walking Dead o Anatomia de Grey
Per Anna Lladó
T’imagines fer un examen de matemàtiques com si fossis un dels protagonistes de la sèrie ‘The Walking Dead’? Així són les classes de Miquel Flexas, professor del col·legi El Temple, a Palma de Mallorca.
Es tracta d’un examen de dues hores que inclou set proves, inspirat en la popular sèrie de televisió. Els estudiants, amb la cara pintada com si fossin zombis, han de resoldre diferents problemes per trobar una solució que acabi amb el virus que amenaça amb destruir la raça humana.
Resoldre cada problema els permet accedir a nous escenaris i aconseguir, al final, un nivell, que serà la nota de l’examen.
Amb exàmens com aquest, les matemàtiques poden ser molt divertides! Miquel Flexas explica que els alumnes no només aprenen sinó que “esperen amb ganes el moment de l’examen”.
Matemàtiques al teu ritme
A les aules hi ha una gran diversitat d’alumnes: a uns se’ls hi donen millor les matemàtiques i a d’altres, pitjor. Per aquest motiu, Flexas ha creat un mètode perquè tots puguin estudiar al seu ritme; Matemàtiques al teu ritme.
El professor penja a internet un vídeo, que els estudiants han de veure a casa, les vegades que sigui necessari. Després, a classe, fan activitats relacionades amb el contingut del vídeo, per a posar la teoria en pràctica.
Al final, hi ha un examen, però el mestre no posa notes, sinó que avalua si s’ha superat o no, és a dir si s’ha aconseguit l’objectiu de la unitat.
La tecnologia també és molt present a les aules. Una de les eines que cada cop utilitzen més escoles a les classes de matemàtiques és Equatio, de Texthelp, que permet crear de manera senzilla equacions digitals i altres expressions matemàtiques i científiques. A més, és possible dictar en veu alta una fórmula i Equatio la transcriu automàticament.
A classe amb Derek, d’Anatomia de Grey
Una altra de les iniciatives de Miquel Flexas s’inspira en la sèrie ‘Anatomia de Grey’. A classe de biologia, el professor arriba disfressat de Derek, el protagonista de la sèrie, i explica als alumnes que a partir d’ara formen part de l’hospital. Per tant, han de solucionar els casos dels pacients que hi arriben. Si els resolen, reben un certificat.
Amb experiències com aquestes, Flexas aconsegueix que “els alumnes assisteixin a classe més motivats”, gaudeixin de les lliçons i, el més important, que n’aprenguin.