1 desembre 2022
spot_img
1 desembre 2022
spot_img

Bases de la 1ª edició Beca ACER-RED 2019-2020

OBJECTIU I FINALITAT DE LA BECA

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Cada setmana publica notícies, d’actualitat, entrevistes i articles amb els estudiants com a protagonistes. Es planteja com una eina per fomentar l’esperit crític, afavorir la llibertat d’expressió i lluitar contra la desinformació i les fake news, a banda d’aplicar les competències digitals, treballar el llenguatge i potenciar el treball en equip.

Una trentena d’escoles de diferents ciutats espanyoles partipen al projecte RED durant el curs acadèmic 2018-2019. Descobreix els centre en aquest mapa:

Junior Report i ACER for Education creen la Beca ACER-RED 2019 amb l’objectiu de promoure la participació dels centres públics al projecte Revista Escolar Digital. La Beca ACER-RED 2019-2020 s’entregarà al millor projecte de diari escolar sobre una valoració de 15 punts totals. 

DESTINATARIS

Qualsevol centre d’educació reglada i públic de secundària i/o batxillerat de qualsevol comunitat autònoma d’Espanya.

REQUISITS GENERALS

Els centres educatius que vulguin optar a la Beca ACER-RED 2019-2020 per formar part del projecte Revista Escolar Digital durant el curs 2019-2020 han d’enviar la seva proposta de treball i organitzativa que contempli els següents criteris:

  • Pla de treball general – 2 punts: Explicar quina és la proposta del centre per integrar el diari dins del seu programa anual (si s’opta perquè sigui una assignatura optativa d’un curs, o una activitat voluntària o un projecte cooperatiu, etc).
  • Actualització regular del diari – 5 punts: Definir el pla de treball de la redacció escolar (formada per estudiants) i de la coordinació (formada pels docents) que asseguri que el diari publicarà nous continguts de diferents temàtiques (ciència, art, literatura, esport, etc) cada setmana.
  • Participació transversal i oberta – 2 punts: Explicar les iniciatives que afavoreixin que els i les alumnes de tots els cursos coneguin la iniciativa del diari i puguin participar-hi com a redactors.
  • Impacte i audiència – 4 punts: Concretar les accions i els canals que ajudaran a la difusió dels continguts del diari a tota la comunitat educativa i al barri o ciutat (xarxes socials, butlletí escolar, intranet…).
  • Idees i propostes – 2 punts: Incloure idees i propostes complementàries al diari.

TERMINI I ENVIAMENT DE LES PROPOSTES

Les propostes hauran de presentar-se en format PDF en un màxim de dues pàgines a través del correu electrònic
junior-report@blueglobe.media indicant a l’assumpte: “Beca ACER-RED 2019-2020 + nom del centre”

Els centres privats o concertats no poden optar a aquesta edició de la beca, però poden consultar més informació sobre el projecte RED i demanar pressupost enviant un correu a junior-report@blueglobe.media i també a través d’aquest enllaç: aula.junior-report.cat

Important: El termini de presentació de propostes s’obre el dia de publicació d’aquesta convocatòria de beca i fins el 19 de juliol de 2019.

DOTACIÓ DE LA BECA

La Beca ACER-RED 2019-2020 finançarà el 100% del cost anual, valorat en 2.600€, que inclou una capçalera pròpia, una plantilla Wordpress, un domini personalitzat, la tutorització d’un periodista professional, un curs de Wordpress i el manteniment tècnic durant tot el curs.

COMPOSICIÓ DEL JURAT

El jurat estarà compost pels impulsors i coordinadors de la xarxa de Revistes Escolars Digitals (RED) així com per professionals vinculats a l’àmbit de la comunicació i del sector educatiu.

[vc_btn title=”VERSIÓN EN CASTELLANO” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fjunior-report.media%2Fbeca-acer-es%2F|||”]