31 març 2023
spot_img
31 març 2023
spot_img

Bases de la 1ª edició Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació

OBJECTIU I FINALITAT DE LA BECA

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Cada setmana publica notícies, d’actualitat, entrevistes i articles amb els estudiants com a protagonistes. Es planteja com una eina per fomentar l’esperit crític, per lluitar contra la desinformació i les fake news, per aplicar les competències digitals, per afavorir la llibertat d’expressió, per treballar el llenguatge i per potenciar el treball en equip, entre d’altres objectius.

Les escoles i instituts participants al projecte RED durant el curs acadèmic 2018-2019 són:

Escola Gem Report (Mataró)
277 Report (Barcelona)
Bell-lloc Report (Girona)
Abat Oliba Report (Barcelona)
Epia Santa Anna Report (Mataró)
Projecte Report (Barcelona)
INS Montgròs Report (Sant Pere de Ribes)
Les Corts Report (Barcelona)

Amb l’objectiu de promoure la participació dels centres públics al projecte Revista Escolar Digital s’ha creat la Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació promoguda per la companyia Cloudalia Educación i Blue Globe Media. La Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació s’entregarà al millor projecte de diari escolar sobre una valoració de 15 punts totals.

DESTINATARIS

Qualsevol centre d’educació públic i concertat de secundària i/o batxillerat de la comarca del Vallès Oriental de Catalunya.

REQUISITS GENERALS

Els centres educatius que vulguin optar a la Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació per formar part del projecte Revista Escolar Digital durant el curs 2019-2020 han d’enviar la seva proposta de treball i organitzativa que contempli els següents criteris:

  • Pla de treball general – 2 punts: Explicar quina és la proposta del centre per integrar el diari dins del seu programa anual (si s’opta perquè sigui una assignatura optativa d’un curs, o una activitat voluntària o un projecte cooperatiu, etc).
  • Actualització regular del diari – 5 punts: Definir el pla de treball de la redacció escolar (formada per estudiants) i de la coordinació (formada pels docents) que asseguri que el diari publicarà nous continguts de diferents temàtiques (ciència, art, literatura, esport, etc) cada setmana.
  • Participació transversal i oberta – 2 punts: Explicar les iniciatives que afavoreixin que els i les alumnes de tots els cursos coneguin la iniciativa del diari i puguin participar-hi com a redactors.
  • Impacte i audiència – 4 punts: Concretar les accions i els canals que ajudaran a la difusió dels continguts del diari a tota la comunitat educativa i al barri o ciutat (xarxes socials, butlletí escolar, intranet…).
  • Idees i propostes – 2 punts: Incloure idees i propostes complementàries al diari.

TERMINI I ENVIAMENT DE LES PROPOSTES

Les propostes hauran de presentar-se en format PDF en un màxim de dues pàgines a través del correu electrònic
junior-report@blueglobe.media indicant a l’assumpte: “Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació + nom del centre”

Important: El termini de presentació de propostes s’obre el dia de publicació d’aquesta convocatòria de beca i fins el 19 de juliol de 2019.

DOTACIÓ DE LA BECA

La Beca RED Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació finançarà el 100% del cost anual, valorat en 2.000€, que inclou una capçalera pròpia, una plantilla Wordpress, un domini personalitzat, la tutorització d’un periodista professional, un curs de Wordpress i el manteniment tècnic durant tot el curs.

COMPOSICIÓ DEL JURAT

El jurat estarà compost pels impulsors i coordinadors de la xarxa de Revistes Escolars Digitals (RED) així com per professionals vinculats a l’àmbit de la comunicació i del sector educatiu.