23 desembre 2024
spot_img
23 desembre 2024

Brexit: dues opinions i quatre regions

Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord: les quatre regions que formen el Regne Unit es distancien en el Brexit

El Regne Unit va celebrar un referèndum el 23 de juny del 2016 per conèixer l’opinió majoritària de la població respecte a la Unió Europea: quedar-s’hi o sortir-ne?

El resultat va ser molt ajustat: el 51,9% de la població va votar a favor de sortir-ne, mentre que els europeistes van aconseguir el 48,1% dels vots. Al final, la diferència va ser d’1.269.000 vots en un país amb 33 milions de votants.

Però no només la població va mostrar que té opinions molt diferents. De les quatre regions que formen el Regne Unit, Escòcia i Irlanda del Nord van votar majoritàriament a favor de la Unió Europea, mentre que la majoria dels habitants d’Anglaterra i Gal·les van donar suport a la sortida del país.

 

Escòcia i Irlanda del Nord

Escòcia va ser una de les regions que va apostar per continuar dins de la UE amb el 62% dels vots (davant del 38% que van donar suport al Brexit). Irlanda del Nord va ser l’altra regió que es va posicionar a favor de la permanència amb el 56%.

Una de les conseqüències d’aquesta situació és que Escòcia, que no vol sortir de la Unió Europea, pretén repetir el referèndum d’independència que ja va celebrar el 2014 per separar-se del Regne Unit.

L’SNP, el partit del govern, pretén fer dos referèndums a Escòcia: un per al Brexit i l’altre per a la independència. D’aquesta forma, encara que Escòcia no s’independitzés, podria continuar formant part de la Unió Europea.

La divisió d’opinions a Irlanda del Nord s’explica per les disputes polítiques en aquesta regió, que es troba a l’illa d’Irlanda però forma part del Regne Unit.

Els partits unionistes i protestants es van posicionar amb el govern britànic a favor del Brexit, mentre que els partits republicans i catòlics van donar suport al Bremain.

https://twitter.com/Be_Herrero/status/1066645100653101058

 

Gal·les i Anglaterra

A les regions de Gal·les i Anglaterra va guanyar l’opció de “Sortir” de la Unió Europea. A Gal·les es va imposar pel 53,4%, mentre que a Anglaterra ho va fer pel 52,5%.

Dins d’Anglaterra, la població de les grans ciutats com Londres, Manchester, Liverpool i Leeds es va manifestar a favor de quedar-se dins de la Unió Europea, a diferència de les regions rurals, on va guanyar el Brexit.

Resultats del referèndum del Brexit, celebrat el 23 de juny del 2016, per districtes i regions. (SNP – Partit Nacionalista Escocès)

Gal·les serà una de les regions britàniques més afectades per la desconnexió, ja que és la que rep més subvencions europees. A més, quan el Regne Unit surti de la Unió Europea pagarà més impostos comercials, i això afectarà els preus.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -