La tecnologia canvia la manera com estudiem i ens permet aprendre de forma autònoma
Per Judith Vives
Nicholas Negroponte és un expert informàtic i fundador del MIT Media Lab, un laboratori d’idees i desenvolupament tecnològic associat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, una de les universitats més prestigioses del món.
Fa uns anys, Negroponte va pronosticar que en el futur podríem aprendre idiomes, o qualsevol altra cosa, prenent una píndola. Pot semblar increïble, però la tecnologia està canviant i evolucionant tant que potser algun dia aquesta opció serà una realitat.
Per Negroponte, la tecnologia està transformant la manera com rebem i processem la informació, és a dir, els nostres processos d’aprenentatge. Així, a través de nanorobots i altres tecnologies podríem introduir el coneixement directament al nostre cap.
Noves tecnologies a classe
La veritat és que la forma com estudiem i aprenem ja ha canviat molt gràcies a la tecnologia. Avui dia ja no podem imaginar una aula sense tablets, ordinadors portàtils o pantalles interactives.
Més recentment, el desenvolupament de tecnologies com la realitat augmentada o la realitat virtual està transformant la forma d’educar en escoles, instituts i universitats. A les aules ja és possible visitar les piràmides d’Egipte o la lluna sense sortir de la classe.
https://www.youtube.com/watch?v=-E-mCm70EnY
Tota aquesta revolució fa que les noves generacions hagin nascut i crescut connectats a Internet, desenvolupant noves habilitats i capacitats. Són estudiants interactius i autodidactes.
Els millennials i la Generació Z són capaços d’aprendre sols buscant informació a YouTube, a ‘apps’ mòbils, en els MOOCs (cursos per internet massius i oberts) o en qualsevol espai en el qual es puguin connectar.
Aquesta forma d’interactuar amb la xarxa ha canviat la seva manera d’aprendre, ja que són capaços de trobar fonts diverses i informació de tot el que els interessa.
Ordenar el coneixement
Amb tot aquest coneixement a la teva disposició, calen mètodes per ordenar les idees, marcar criteris i sobretot per fixar objectius i metes.
Per exemple, a l’hora d’aprendre anglès, pots fer-ho de forma autodidacta a través de vídeos d’internet, apps que t’ajuden amb els verbs o la gramàtica, i fins i tot practicant en xats amb nadius anglesos.
La Vanguardia: Tener en cuenta tu nivel de inglés ayuda a llegar más lejos en los estudios y el trabajo. https://t.co/0Ga32PzqWT pic.twitter.com/t9hLozakO9
— TCL Spain & Portugal (@TCLSpain) September 28, 2018
Però si realment vols arribar a un nivell d’anglès suficient per aconseguir una feina, et caldrà demostrar els coneixements adequats.
Per a això comptes amb els exàmens oficials, que t’ajuden a fixar-te objectius i a acreditar el teu nivell d’anglès encara que ho hagis après de forma autònoma.
Si vols saber més sobre els exàmens oficials d’anglès, no dubtis a consultar amb Trinity College London, una de les entitats examinadores amb més prestigi del món.
¿Conoces los exámenes de inglés oral GESE de Trinity College London? 🇬🇧
Visita nuestra web https://t.co/xUjheHCVEu y nuestro canal de video https://t.co/XnRbcaGSld para más información o mándanos un email a info@trinitycollege.eu pic.twitter.com/ilgFyIpPQh
— TCL Spain & Portugal (@TCLSpain) July 19, 2018
Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English