22 desembre 2024
spot_img
22 desembre 2024

De les classes presencials a les virtuals

LCI Barcelona s’adapta a les mesures de contenció pel coronavirus per seguir impartint formació de disseny als seus alumnes

Amb l’obligació de quedar-nos a casa per contenir la pandèmia del coronavirus, els centres educatius han hagut de tancar les seves aules. No obstant, això no vol dir que els estudiants es quedin sense classes.

La nova situació ha empès els professionals de l’educació a buscar solucions i noves fórmules per arribar a l’alumnat de forma virtual.

Això és el que ha fet LCI Barcelona. L’escola de disseny ha impulsat en tan sols tres dies una metodologia de teletreball per seguir impartint els seus graus de disseny de moda, interiorisme, producte i disseny gràfic.

“Quan vam veure que es tancarien els centres educatius, ens vam posar les piles per passar a les classes en línia“, explica Ruben Monmany, director acadèmic de LCI Barcelona.

El centre ja comptava amb experiències de formació en línia i, a més, ha pogut aprofitar l’experiència dels centres LCI de Canadà, que els han facilitat solucions tecnològiques per poder seguir amb les classes de forma virtual.

 

De la classe presencial al format en línia

El primer que van fer a LCI Barcelona va ser formar els seus professors en l’ús d’aquestes noves tecnologies i plataformes digitals.

“Vam elaborar un programa de formació i en només un dia el vam impartir a 90 professors”, relata Monmany. La formació de professorat es va fer el dilluns 16 i dimarts ja estaven impartint les primeres classes virtuals.

Per passar la formació a el format en línia, LCI Barcelona s’ha basat en la plataforma d’Adobe Connect, que facilita el contacte virtual entre professors i alumnes a través de funcions com videoconferències, xats, pissarres digitals, a més de l’opció de compartir documents, avaluar proves i fins i tot realitzar qüestionaris tipus test.

A més, aprofiten altres eines com Skype o Hangouts per realitzar reunions o tutories amb l’alumnat.

En aquesta nova situació, els cursos de LCI Barcelona es segueixen impartint a distància en un 97-98% dels casos i només s’han hagut d’ajornar alguns cursos de patronatge, en no poder garantir que els alumnes tinguin accés als materials necessaris.

La resta de classes s’imparteixen en el mateix horari en què es feien de manera presencial, i els professors les fan en directe mitjançant videoconferència.

 

Mantenir contacte ‘virtual’

Monmany fa una valoració positiva de l’experiència de formació virtual fins ara.

“La majoria d’alumnes estan contents i valoren l’esforç que tots estem fent”, assegura el director acadèmic de LCI Barcelona, ​​que destaca que el professorat ha hagut de dedicar moltes hores extres a el dia per poder adaptar-se ràpidament a la nova situació.

A més, destaca que poder mantenir les classes i certa rutina aporta un valor afegit a la situació. “Molta gent està sola a casa i aquesta també és una manera de mantenir-se en contacte amb els altres“, afegeix.

Després d’una primera setmana de formació virtual, ara tenen previst enviar una enquesta als alumnes per valorar com ha funcionat. De moment es desconeix el temps que els centres hauran de romandre tancats, de manera que la solució aplicada per LCI Barcelona és una alternativa perfecta per seguir endavant amb la formació.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -