Com els arbres poden ajudar-nos a trobar la felicitat i la salut?
El Dr.Qing Li té 55 anys, va néixer a la Xina i avui en dia viu a Tòquio, on es va doctorar en medicina en el 1958. En una entrevista va declarar que per a ell l’estrès és el mal del món, i que segons l’OMS és l’epidèmia del segle XXI, i ell diu que viu per combatre-la. En aquests moments es dedica a investigar com el “Shinrin-Yoku” (banys de bosc), pot ser la medicina que curi la humanitat.
El Dr.Qing ha decidit escriure un llibre anomenat Shinrin-Yoku explicant com trobar la salut i la felicitat a través dels arbres.
Shinrin-yoku és un terme creat per l’Agència Forestal Japonesa que significa ‘endinsar-se al bosc‘ o ‘banyar-se al bosc‘. És una pràctica contemplativa en la qual la idea és estimular els cinc sentits mentre s’està al bosc, per permetre que el cos es curi, el contacte i la contemplació tranquil·la a prop ia través dels arbres, i és ben sabut que aquests banys de bosc tenen beneficis científicament provats.
"Las personas que viven en zonas con menos árboles no sólo presentan mayores niveles de estrés, sino también índices de mortalidad más altos que las que viven donde hay una buena densidad de árboles" Dr. Qing Li, inmunólogo, director de la Sociedad Japonesa de Medicina Forestal pic.twitter.com/st1IxH5l2l
— Árbol Urbano (@amoarbolurbano) May 6, 2018
La pràctica del Shinrin-yoku es va introduir al Japó en la dècada de 1980 com a programa nacional de salut i des d’aleshores s’ha convertit en una part fonamental de la cultura del país. Està guanyant ràpidament reconeixement i interès a tot el món; alguns llibres han tocat el tema però fins ara només han esgarrapat la superfície.
Com els arbres poden ajudar-nos a trobar la felicitat i la salut? L’estrès és la principal malaltia epidèmica del segle XXI. En 2050, el 75% de la població mundial viurà en ciutats, i el nostre accés a la natura habitual es veurà llavors amenaçat.
El poder del bosc és l’antídot contra el nostre desordre de dèficit de natura: simplement un bany de bosc d’una durada d’entre 2 i 4 hores durant dos dies seguits pot fer augmentar l’activitat dels nostres glòbuls blancs en un 40% durant els propers 30 dies.
L’experiència del Dr.Qing Li i els anys d’investigació han donat lloc a aquest llibre inspirador i bonic, que ens mostra com recuperar i revolucionar la nostra relació amb el món natural.
Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes
Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.