18 desembre 2024
spot_img
18 desembre 2024

Engega el Mundial Femení de Futbol 2019

Més de 20 seleccions es disputaran la copa del 7 de juny al 7 de juliol a França

Lea Schuller, Stina Blackstenius i Vivianne Miedema. Potser aquests noms no et diuen res, però són els d’algunes de les millors jugadores de futbol del món. Des d’aquest divendres fins al 7 de juliol participaran a la Copa Mundial Femenina de Futbol amb els equips respectius per aconseguir la victòria.

La Federació Internacional d’Associacions de Futbol (FIFA) organitza el torneig, que tindrà lloc a França. Hi participaran 24 seleccions d’arreu del món. Són les finalistes de les 130 federacions que van competir per aconseguir un lloc en el mundial. Com que França és el país amfitrió, el seu equip es va classificar automàticament.

El campionat tindrà dues fases. En la primera se seleccionaran 16 equips, que competiran en la segona ronda per convertir-se en els dos països finalistes. El partit decisiu es disputarà a l’Stade des Lumières de Lió (França) el 7 de juliol.

En aquesta edició del torneig s’estrenarà el sistema d’àrbitre assistent de vídeo (VAR). Aquest recurs innovador permet enregistrar les jugades polèmiques (com gols, penals o expulsions) per poder revisar-les si cal i corregir possibles errors de l’àrbitre.

 

El Mundial Femení de Futbol, un torneig recent

El mundial de futbol masculí va començar a disputar-se el 1930, però el femení no ho va fer fins molt més tard, el 1991.

Va tenir lloc a la Xina i hi van participar 16 equips. Des de llavors s’ha disputat cada 4 anys i el 2015 el nombre de seleccions participants es va ampliar a 24.

Aquesta serà la vuitena edició del torneig. Fins ara, l’equip dels Estats Units és el que més copes ha aconseguit (tres), seguit per Alemanya (dues), i el Japó i Noruega (una cadascun).

El futbol femení demana igualtat

Les reivindicacions feministes que reclamen la igualtat entre homes i dones han guanyat força els últims anys, i el mundial no hi és aliè. De fet, han ajudat a incrementar l’interès que el torneig desperta entre els mitjans de comunicació i la societat.

La selecció alemanya ha aprofitat la situació per reivindicar el seu paper en l’esport amb un vídeo polèmic. Les esportistes hi defensen el seu dret a jugar al futbol i a representar el país encara que els seus noms no siguin tan coneguts com els dels cracs masculins.

No obstant això, el futbol femení no s’ha deslliurat de polèmiques relacionades amb el sexisme els últims anys. Per exemple, les futbolistes cobren molt menys que els seus companys.

El torneig femení d’enguany ha doblat els diners del premi que donarà a l’equip guanyador: 30 milions de dòlars (uns 27 milions d’euros). Però encara queda lluny del premi de 440 milions de dòlars (uns 395 milions d’euros) del mundial masculí de Qatar del 2022.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -