Societat / ODS / RED

Ens pot caure un asteroide?

L’Agència Espacial Europea està treballant perquè aquesta no sigui una possibilitat real

Doncs això sembla. Fa dues setmanes el Consell Ministerial de l’Agència Espacial Europea es va reunir a Sevilla per donar suport a Hera, una missió de protecció planetària que estudiarà la possibilitat de desviar la trajectòria d’asteroides que poden ser perillosos. Hera és una versió simplificada del projecte AIM, un projecte que el 2016 no tirà endavant. Des d’aleshores, han intentat adaptar aquest projecte que fallà.

Els ministres han aprovat Hera a Sevilla, donant llum verda a un projecte encara més gran: AIDA (The Asteroid Impact & Deflection Assessment). Es tracta d’un projecte de l’Agència Espacial Europea i la NASA. Aquest AIDA està format per dues missions: Hera DART. Aquest últim és un projectil de la NASA.

L’objectiu de tot plegat és arribar a Didymos, un sistema binari d’asteroides. La idea és fer col·lisionar, el 2022, la nau DART amb el menor dels asteroides per modificar lleument la seva òrbita. Aquest impacte farà que canviï la duració de la seva òrbita sobre el cos principal. Posteriorment, els observatoris terrestres seguiran els fets i les conseqüències d’aquesta colisió.

El repte i objectiu d’Hera serà mesurar la massa, la cohesió interna i com s’ha desviat l’òrbita. Amb això es permetrà validar o perfeccionar el model, per si fos necessària per a protegir la terra.

Tot i que aquesta missió és de demostració, s’observarà la capacitat de la tecnologia actual per a desviar un asteroide i com d’eficient n’és. Si passa el previst, també es contemplarà el cràter que causa l’impacte.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Resum de la privadesa
Junior Report

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.

Galetes addicionals

Aquest web utilitza les següents galetes addicionals:

(Indica aquí les galetes que esteu utilitzant a la web.)