Gràcies a l’esport els nens i nenes aprenen aspectes i comportaments que promouen actituds positives i solidàries
L’Aliança entre la Fundació Barça i Unicef va començar fa més de deu anys amb un objectiu comú: defensar els drets dels nens i les nenes a tot el món.
Al 2006 es van crear els primers programes a Àfrica, on es combinaven activitats esportives amb tallers educatius per millorar la seva qualitat de vida. En aquests programes, els nens i nenes es diverteixen, comparteixen experiències i aprenen a viure amb els valors de l’esport.
Units per un futur millor
Ja fa més de cinc anys que Unicef i la Fundació Barça treballen junts a Sud-àfrica, utilitzant l’esport com una eina d’integració. En aquest país viuen més de 20 milions de nens i nenes, i un de cada quatre viu en la pobresa.
Però el gran repte de Sud-àfrica és la lluita contra el virus VIH/ SIDA, una de les malalties més esteses a Àfrica. A causa d’aquesta malaltia, gairebé 4 milions de nens i nenes sud-africans són orfes.
Amb la col·laboració del FC Barcelona, Unicef promou activitats de prevenció i informació sobre hàbits saludables a través del joc i l’esport. Perquè la millor cura és la prevenció!
La #FundacioFCB treballa amb @unicef_es en la sensibilització sobre el VIH/SIDA entre els infants i joves sudafricans. #DiaMundialVIH2016 pic.twitter.com/PAnJ9EnfRN
— Barça Foundation (@FundacioFCB) December 1, 2016
Els projectes de la Fundació també treballen per la integració dels nens i nenes més desfavorits, perquè tinguin les mateixes oportunitats d’aconseguir un futur millor.
Tots tenim dret a rebre una educació que ens permeti ser millors i realitzar grans coses, però no sempre tenim el suport o els recursos per aconseguir-ho. Per això, el FC Barcelona i Unicef impulsen projectes de reforç educatiu a les zones rurals perquè puguin aconseguir-ho.
Somiar en gran
Un exemple dels programes educatius en els quals ambdues institucions treballen conjuntament són els tallers, on es promouen les actituds positives en nois i noies que viuen en condicions de desigualtat i extrema pobresa.
En Matthew i en Samukelo, per exemple, són dos nois de 12 anys que viuen a Geluksburg, una de les zones més pobres de Sud-àfrica. Estan acostumats a jugar a futbol descalços, però en Matthew té un parell de botes que comparteix amb el seu amic: ell és dretà i en Samukelo és esquerrà. Una gran història sobre el valor de compartir.
El netball és un esport semblat al bàsquet, molt popular a Sud-àfrica. Sthembile té 17 anys, li encanta el netball i participa en un dels projectes de la Fundació Barça i Unicef, on els joves treballen el lideratge i l’autoestima.
Impulsar i defensar el paper de les nenes, les noies i les dones és necessari per aconseguir una societat més justa. Per això és important ajudar a noies com Sthembile a tenir una vida millor: perquè creguin en elles mateixes i facin realitat els seus somnis.
Informa’t de tot a Junior Report.