19 desembre 2024
spot_img
19 desembre 2024

Exàmens i classes d’anglès: dues cares de la mateixa moneda

Parlem amb Aidan O’Toole, gerent de la Federació d’Acadèmies d’Idiomes (FECEI), sobre la formació i els exàmens d’anglès a Espanya

Aprendre anglès pot ser molt divertit a més d’útil. Però haver de fer exàmens ja no fa tanta gràcia. Per a molta gent, preparar un examen d’anglès pot ser molt estressant. Especialment quan ens hem d’enfrontar-nos a un examinador perquè avaluï la nostra capacitat d’expressió oral.

En realitat, les avaluacions no haurien d’espantar-nos. Tal i com explica Aidan O’Toole, gerent de la Federació Espanyola de Centres d’Ensenyament d’Idiomes (FECEI): “Els exàmens d’anglès i les classes d’anglès són dues cares de la mateixa moneda”.

Segons O’Toole, les entitats examinadores com Trinity College London proporcionen reptes assolibles als estudiants. “Els exàmens també ofereixen una recompensa als esforços que hem realitzat mitjançant les acreditacions de nivell i els certificats internacionals”, assegura.

Per la seva banda, les acadèmies i centres d’idiomes professionals afiliats a FECEI ofereixen als alumnes l’ensenyament i coneixements adequats al seu nivell per aconseguir aquests objectius.

 

El nivell d’anglès a Espanya

Irlandès de naixement, Aidan O’Toole viu a Còrdova des de 1990 i coneix molt bé la realitat dels estudis d’anglès a Espanya. No en va ha estat professor d’anglès, director d’estudis, propietari d’acadèmia i inspector de Trinity College London, a més d’ocupar diversos càrrecs dins la FECEI.

Segons la seva experiència a Espanya, O’Toole creu que aconseguir un títol internacional i adquirir un nivell de fluïdesa i comprensió superior a la mitjana són “objectius imprescindibles” per a gran part de la població.

Tot i així, reconeix que l’aprenentatge de l’anglès sempre ha comportat una gran dificultat per als estudiants espanyols.

“El castellà té 24 sons individuals però l’anglès té 44. Per això al castellanoparlant li resulta difícil diferenciar alguns sons de l’anglès, condició fonamental per a la comprensió auditiva, i també reproduir aquests sons, clau per a una bona pronunciació” , explica O’Toole.

 

El paper de les acadèmies

Per a aquells espanyols que van aprendre primer l’anglès escrit i van tenir poques oportunitats d’escoltar o parlar anglès, aprendre aquest idioma ha estat especialment difícil.

Però aquesta situació ha canviat. “Des de l’arribada de les acadèmies d’idiomes privades, on es posa l’accent en mètodes més comunicatius, hem vist com el nivell d’anglès dels espanyols està millorant cada vegada més”, afirma O’Toole.

Cada vegada més centres educatius promouen programes d’aprenentatge bilingüe, però el responsable de l’FECEI defensa la importància de les acadèmies d’anglès per formar els alumnes que realment vulguin millorar el seu nivell.

“Els projectes bilingües fomenten l’entusiasme per l’anglès entre els menors, però les classes massificades suposen un gran obstacle. En canvi, les acadèmies d’idiomes privades que formen part de FECEI treballen amb grups molt més reduïts, formats per edat i nivell “, explica.

Per poder acreditar el teu nivell d’anglès res millor que avaluar amb un examen oficial com els de Trinity College London. Consulta-ls per conèixer-ne tots els detalls.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -