1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Frases per defensar-te en anglès durant les vacances

Guia amb algunes expressions bàsiques per moure’t pel món en anglès

Per Judith Vives

Viatjar a un altre país pot ser una gran oportunitat per posar a prova el teu anglès. Però si has començat a aprendre’l fa poc, pot ser que et faci una mica de por no saber defensar-te amb l’idioma.

Avui et presentem una guia amb algunes frases i expressions que poden ajudar-te en situacions difícils durant les teves vacances a l’estranger.

Per començar, podràs posar en pràctica les expressions més bàsiques per saludar, donar les gràcies i disculpar-te: Good morning (Bon dia), Good afternoon (Bona tarda) i Good evening (Bona nit), a més del How are you? (Com estàs?), Excuse me (Disculpi), Please (si us plau) i Thank you (Gràcies).

Una altra frase que pot ajudar-te en qualsevol situació és: Sorry, I did not understand. Could you say that again, please? (Disculpa, no t’he entès, podries repetir-ho?). I no et tallis a l’hora de demanar ajuda: Could you please help me? (Si us plau, em podria ajudar?)

 

Arribar al teu destí

Si viatges en avió, l’aeroport pot suposar tot un repte. Cal tenir clars conceptes com Passport (passaport), Booking reference (número de reserva), Identity document (document d’identitat), Luggage (equipatge), Boarding gate (Porta d’embarcament), On time (a l’hora) o Delayed (amb retard).

Potser sentis per megafonia el missatge: Last call for passenger [el teu nom] travelling to London, please proceed immediately to Gate number … (Última crida per al passatger [el teu nom] amb destinació Londres, si us plau aneu a la porta d’embarcament …). No badis!

Un cop a la teva destinació, la següent prova arribarà a l’hotel. En arribar a la recepció, el primer que hauràs de dir és: “Good morning/Good afternoon, I have a reservation under the name of …” (Bon dia / Bona tarda, tinc una reserva a nom de …).

A l’hotel també podràs demanar informació com “Do you have any recommendations for a restaurant for lunch/dinner? (Podria recomanar un restaurant per dinar / sopar?). I si necessites un taxi, demana’l amb aquesta fórmula: “Could you please call a taxi for me?

Un cop instal·lat, ja pots començar a visitar la ciutat. Segurament necessitaràs preguntar els horaris de visita d’un museu o el preu d’una entrada. Aquestes són algunes frases que et poden servir: “What are the opening hours?” (¿Quins són els horaris?) O “How much is it to get in?” (Quant val l’entrada?).

Si vas a un restaurant, et preguntaran si tens una reserva “Do you have a reservation?” o si ja estàs preparat per demanar “Are you ready to order?”. A l’hora de demanar el compte, fes-ho amb aquesta frase: “Can I have the bill, please?”

Pel carrer, si necessites ajuda pots dir: “Could you please help me?” (¿Pot ajudar-me, si us plau?), mentre que si algú et molesta pots contestar-li: “Leave me alone!” (Deixa’m en pau).

Una altra frase que segur et resultarà molt útil és aquesta: “Excuse me, could you take a photo for us?” (Perdoni, podria fer-nos una foto?).

 

Altres consells per viatjar en anglès

Per sort, avui en dia els smartphones ens treuen de molts problemes: pots descarregar-te alguna ‘app’ de traducció per sortir de dubtes quan no sàpigues com dir alguna cosa.

El més important és que aprofitis aquesta oportunitat per perdre la por i practicar amb l’idioma tot el que puguis.

L’experiència també et servirà per millorar el teu nivell d’anglès i fins i tot preparar-te per als teus exàmens d’anglès. Recorda que amb Trinity College London pots treure’t un títol oficial i acreditar el teu nivell.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -