El DJ i productor Navid Mostafavi, conegut com Dusty Tech, prepara el gran salt al món de la música electrònica
Per Judith Vives
El proper mes d’agost, el DJ i productor Navid Mostafavi, conegut amb el nom de Dusty Tech, té previst publicar Springer, un single track dins de la compilació del segell discogràfic Future Techno Records.
El single servirà de presentació d’aquest artista d’origen iranià establert a Barcelona que busca el seu lloc al món del hard techno.
El hard techno és un subgènere de la música techno que es caracteritza per un estil més dur i sincopat, amb una atmosfera més fosca i profunda. El ritme es basa en seqüències sonores molt curtes, amb una velocitat que sol anar dels 128 a 140 BPM.
https://www.instagram.com/p/BzgIPM9Fseo/
Dusty Tech va arribar al hard techno després de passar per diferents estils i gèneres. Va començar al món de la música amb sol 10 anys tocant el santoor, un instrument tradicional persa.
Va ser el seu propi pare qui va descobrir-li altres estils musicals, com el primer house i el techno. Amb el temps, va passar d’aquests estils al trance, el deep house i el progressive house. Finalment, va arribar al hard techno després de veure les actuacions d’artistes com Paula Temple, Setaoc Mass o Fabrizio Rat.
“Vaig començar a pensar com ho feien aquests artistes perquè la música sonés d’aquesta manera… i així va sorgir la necessitat de saber quin és la relació d’aquest tipus de sons i l’atmosfera”, explica Navid.
Un llarg viatge per triomfar com a DJ
Al seu país d’origen, els artistes que volen dedicar-se al techno o al hard techno ho tenen més complicat perquè a l’Iran està prohibit organitzar grans festes, per això els DJ no tenen moltes oportunitats de mostrar el seu talent en directe.
Segons explica Dusty Tech, alguns aconsegueixen donar-se a conèixer a través de les xarxes socials o viatjant a altres països per tal de participar a festes i concerts.
https://www.instagram.com/p/BxaEZCiF2vu/
En Navid tenia clar que volia dedicar-se a aquest món quan va entrar a Microfusa per a fer el curs de producció musical. A l’escola va trobar professors especialitzats en hard techno com Adriana López, que també és membre de la discogràfica PoleGroup i el va orientar i va a seguir amb el seu projecte musical.
A més, va realitzar algunes assessories amb diversos professors com Bruno Gallardo, sobre el disseny de so professional i l’ús de sintetitzadors modulars, i amb Tony Lenz per a “aprendre a dominar els sons” durant la masterització.
Fruit d’aquest treball són tres EP titulats Nava EP, Madhosh EP y Convergence EP, que en Navid espera poder publicar amb alguns dels segells discogràfics de hard techno més destacats.
https://www.instagram.com/p/Bxz0XOKgs_T/
A Nava EP fins i tot ha buscat una combinació de música moderna i tradicional, utilitzant instruments perses tradicionals com el santoor, el ney, el tombak i el daf però amb alguns canvis per a adaptar-los a la música electrònica.
Alguns dels seus temes inèdits es van poder escoltar en l’actuació de Dusty Tech al festival de el 28 aniversari del Metro Dance Club, disponible a SoundCloud i al seu canal de YouTube.
“Treballar dur fent allò que t’agrada és el més professional que pots fer per contactar amb els millors”, assegura en Navid. Per això anima a la gent que vulgui dedicar-se a la música a desafiar-se i donar el millor de si mateixos.
Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa