28 març 2024
spot_img
28 març 2024

Els Guerrers de Xi’an

L’emperador Qin Shi Huang es va fer enterrar amb 8.000 soldats de terracota que el protegiríen al Més Enllà

El 1974, uns agricultors de Xi’an, a la província xinesa de Shaanxi, van fer un descobriment increïble. Estaven cavant un pou per a les seves terres quan les pales van donar amb el que semblava el cap d’una estàtua de Buda. Ni s’imaginaven el que havien trobat.

En realitat era el cap de l’estàtua d’un soldat imperial, una de les milers d’estàtues que formaven part de el mausoleu de l’emperador Qin Shi Huang, construït al segle III a. de C.

El conjunt està format per 8.000 figures de guerrers i cavalls de terracota o argila a grandària real, enterrats en formació al costat del sarcòfag de Qin Shi Huang. Aquest exèrcit havia de protegir a l’emperador en l’altra vida.

https://www.instagram.com/p/BlvSG3onQtz/?utm_source=ig_embed

Cada figura és única i té detalls que la diferencien de la resta: el pèl, la forma de la cara, la posició de les mans… Els uniformes també reflecteixen el rang militar de cada guerrer.

A l’origen les estàtues estaven pintades amb colors vius, que s’han perdut al llarg dels segles fins a deixar al descobert el material de base: per això els Guerrers de Xi’an també es coneixen com l’Exèrcit de Terracota.

Antics soldats xinesos de terracota de la Dinastia Qin, 200 a.C. (Getty)

Les excavacions arqueològiques permeten visitar el mausoleu i veure l’exèrcit de soldats al descobert, però la tomba de l’emperador segueix segellada. Els científics creuen que, si s’intentés obrir, l’oxigen de l’aire faria malbé la pintura de l’interior.

A més, segons l’historiador Sima Qian, que va deixar escrita una descripció de la tomba al segle II a. de C., la càmera funerària està envoltada de rius de mercuri i un sistema de ballestes automàtiques guarden l’entrada… potser algun Indiana Jones modern s’atreveixi a descobrir el tresor.

https://www.youtube.com/watch?v=u6J29UoVTWA

Un nou país per a un nou monarca

Fa més de 2.000 anys, Xina estava dividida en diversos regnes que estaven en guerra els uns amb els altres. Al 221 a. C., el Rei de Qin va aconseguir conquistar els altres regnes i unificar-los tots en un sol país. Així es va convertir en Qin Shi Huang, el Primer Emperador de Xina.

Per governar un territori tan immens, Qin Shi Huang va dividir Xina en 36 províncies, va fer construir carreteres per promoure el comerç, va unificar les monedes dels antics regnes i va imposar les mateixes lleis a totes les ciutats.

Una de les reformes més importants va ser la unificació de l’escriptura xinesa, ja que existien diferents alfabets i caràcters que s’usaven a cada territori.

El mausoleu amb els guerrers de terracota no va ser l’únic projecte de grans dimensions impulsat per Qin Shi Huang. Obstinat a fer de Xina un imperi que durés per sempre, el Primer Emperador va ordenar la construcció de la Gran Muralla per defensar-se d’invasions estrangeres.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -