19 desembre 2024
spot_img
19 desembre 2024

Joventut global: d’Espanya a la Índia

La Fundació Rafa Nadal desenvolupa projectes a ambdós països per fomentar la inclusió de joves en risc d’exclusió social

Per Cristina Sala

Joves de tot el món s’enfronten a múltiples reptes i amenaces, com l’escalfament global, la pobresa o la guerra.

Aquests reptes afecten milions de persones, però les víctimes més fràgils sempre són els nens, nenes i joves. A aquestes situacions, sovint no poden accedir a una educació que garanteixi el seu futur i tenen menys oportunitats.

Però els joves d’avui també compten amb una millor educació, més facilitats per viatjar i un major accés a la informació a través de les noves tecnologies. Tot i que aquest panorama no es veu de la mateixa manera des de tots els llocs del món.

El jovent -com la societat- és més global que mai: joves de països molt diferents escolten la mateixa música, segueixen les mateixes persones a Instagram o vesteixen de manera semblant. Però les desigualtats persisteixen i no sols entre països, sinó també entre la població d’un mateix territori.

L’esport es fa servir com eina de transformació social als projectes de la Fundació Rafa Nadal. (FRN)

Entre Espanya i l’Índia

Un clar exemple d’aquesta desigualtat són Espanya i l’Índia, dos països on la Fundació Rafa Nadal desenvolupa projectes d’integració social per a joves.

A Espanya, més de dos milions de menors de 18 anys es troben en risc de pobresa; això significa que les seves famílies tenen menys del 40% de diners que la majoria de persones.

Sens dubte, és una xifra sorprenent per a un país europeu, però es queda petita si tenim en compte que sols l’Índia acumula el 30% dels nenes i nenes del món en situació de pobresa extrema.

A aquest país, 1 de cada 5 menors de 14 anys no va a l’escola i al voltant de 12’6 milions realitzen treballs perillosos.

En canvi, a Espanya el problema és trobar feina un cop acabats els estudis, ja que l’atur juvenil es situa al 35’5%; és a dir, mig milió de persones menors de 25 anys no tenen treball.

La situació a l’Índia és més alarmant que a Espanya, però no es tracta de que uns problemes siguin pitjors que altres sinó que requereixen solucions diferents. Per això, la Fundació Rafa Nadal desenvolupa projectes d’integració social adaptats a les necessitats de cada entorn.

Al cap i a la fi, es tracta d’oferir oportunitats als qui ho tenen més difícil. Reptes diversos per a una joventut global que comparteix metes i somnis.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -