22 gener 2025
spot_img
22 gener 2025

‘Joves i Mobilitat’, un concurs per promoure un transport sostenible

Lluís Puerto, director de la Fundació RACC, ens explica els objectius del concurs RACC per promoure la seguretat mòbil i sostenible entre els joves

La Fundació RACC organitza, des de fa 13 edicions, el concurs ‘Joves i Mobilitat’ amb la voluntat de promoure una mobilitat sostenible i segura entre els nens i adolescents d’entre 13 i 18 anys de Catalunya.

“Independent de com es desplacin, tant si ho fan a peu, en transport públic, en bicicleta o en vehicles de mobilitat personal, el concurs ‘Joves i Mobilitat’ és una iniciativa per posar en valor la mobilitat sostenible entre els joves“, ens explica el director de la Fundació RACC, Lluís Puerto.

Segons Puerto, “és en aquesta etapa quan els adolescents comencen a ser més autònoms i, a el mateix temps, interioritzen una sèrie d’hàbits i valors de mobilitat que seran clau en la seva vida”. Participar en el concurs del RACC pot contribuir a inculcar aquests valors.

El concurs ‘Joves i Mobilitat’ és un projecte educatiu que va néixer el 2007. La societat i els hàbits dels ciutadans han canviat i, amb això, el concepte de mobilitat.

Puerto afirma que el concurs entén la mobilitat com “un sistema social de convivència i responsabilitat, amb diversitat de vehicles i d’usos a l’abast de tots”.

Lluís Puerto té formació com a enginyer Superior Industrial i Executive MBA i compta amb més de 20 anys d’experiència vinculat a al sector de la mobilitat. Des 2017 és el director de la Fundació RACC, que és l’àrea de l’RACC dedicada als afers públics, les activitats d’educació i campanyes de mobilitat segura i sostenible, així com investigació en sistemes intel·ligents de transport.

 

Formar els més joves

“La formació és històricament una vocació que impulsa la Fundació RACC“, explica Puerto.

“Mitjançant projectes innovadors dirigits a totes les edats, volem contribuir a millorar l’educació viària, el respecte i la responsabilitat dels diferents usuaris de la mobilitat amb un objectiu molt clar: deixar clar que perdre la vida en un accident és un fet inacceptable” , assenyala.

Amb el Concurs ‘Joves i Mobilitat’ “interpel·lem i animem als joves perquè expressin la seva sensibilitat i creativitat al voltant del que significa per a ells la responsabilitat, el civisme i el respecte a la mobilitat quotidiana”.

A través del web del concurs ‘Joves i Mobilitat’ “s’ofereixen propostes didàctiques als educadors, formadors i professionals de la seguretat viària, perquè els joves ens mostrin les seves idees per als reptes de la mobilitat de segle XXI , com són la seguretat viària i la sostenibilitat“, comenta el director del RACC.

La nova edició de el concurs gira al voltant dels nous mitjans de mobilitat que han aparegut en els últims anys. Per exemple, el patinet elèctric.

“Sens dubte, els nous mitjans de mobilitat personal han irromput en els carrers de pobles i ciutats de Catalunya des de fa pocs anys i cal tenir en compte que aniran tenint una presència creixent a les ciutats”, reflexiona Port.

A més, cal tenir en compte que aquest nou fenomen social de mobilitat té com a protagonistes els més joves atès que una gran part dels usuaris d’aquests vehicles, tant els més innovadors com els més tradicionals, són els joves i adolescents.

Per aquest motiu, el director de l’RACC creu que és necessària, “a més d’una regulació per part de les administracions, una conscienciació dels ciutadans que afavoreixi la convivència entre els diferents modes de transport i garantir la seguretat de totes les persones que es desplacen pel carrer “.

Informació elaborada amb la col·laboració de RACC

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -