El Bett Show reuneix cada any milers de professors, empreses i experts per a conèixer les últimes novetats en tecnologia i educació
Del 22 al 25 de gener va tenir lloc a Londres el Bett Show, la fira d’educació i tecnologia més important d’Europa, i Junior Report hi va anar per a cobrir la cita.
En aquest esdeveniment es presenten les últimes tendències del món de l’educació i es reuneixen milers d’experts, docents i empreses especialitzades en tecnologia educativa. T’expliquem les principals novetats d’aquesta edició.
‘EdTech’, l’essència de Bett Show
No es pot explicar Bett London sense les ‘EdTech’ o tecnologies de l’educació, un concepte que ha suposat tota una revolució en la manera d’ensenyar i aprendre.
Segons l’Associació per a la Comunicació i Tecnologies Educatives (AECT), la tecnologia educativa és l’estudi i pràctiques ètiques que faciliten l’aprenentatge i milloren el rendiment escolar mitjançant la creació i l’ús dels processos i recursos tecnològics.
En aquest sentit, les empreses tecnològiques que participen al Bett contribueixen al desenvolupament educatiu des de diferents perspectives.
Per exemple, Sparx és una plataforma que desenvolupa eines per a aprendre matemàtiques de manera comprensible i estimulant; Texthelp ofereix recursos per a persones dislèxiques, perquè qualsevol persona pugui llegir i escriure bé, mentre que Odilo és biblioteca virtual amb continguts que fomenten la lectura.
Hoy arranca @Bett_show en Londres, una de las ferias más importantes del mundo🌍 sobre innovación educativa📖.
Las reporteras de Junior Report @elisa_pont y @andreew04 entrevistan a Kara Iaconis de @BBCLearning.#Bett2020 #Bettshow #BETTLondon #educación pic.twitter.com/PzRMRrdF2J— Junior Report (@JuniorReport_) January 22, 2020
STEAM: el futur de l’educació?
Una altra de les tendències educatives més importants del moment és l’enfocament STEAM, que en anglès són les sigles de cinc disciplines: ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques.
L’educació STEAM combina aquestes matèries amb l’objectiu de promoure la creativitat i pensament de l’alumnat.
Per tal d’aconseguir-ho, es poden utilitzar tot tipus de metodologies: des de la gamificació (una tècnica que trasllada la mecànica dels jocs a l’educació) fins a la programació, la robòtica o el treball per projectes.
A BETT s’han presentat diferents empreses especialitzades en l’àmbit STEAM com Arduino, que ofereix kits d’electrònica per treballar a l’aula; Lego Education, que utilitza els mítics blocs combinats amb tecnologia, o Edbot, que treballa amb robots per millorar les competències educatives.
El paper de les dones a debat
Les dones tenen una alta representació al món educatiu, però el nombre de docents dones disminueix en l’educació superior.
Aquest va ser precisament un dels temes que es van debatre a Bet Show. Sota el títol Women don’t do EdTech [Les dones no fan servir l’educació tecnològica], diverses expertes van debatre sobre els estereotips de gènere en l’àmbit de la tecnologia educatiu i com combatre’ls, animant les dones a treballar en la indústria.
Júnior Report va poder parlar amb dues de les ponents de la sessió: Ranjeet Kaur, il·lustradora de llibres per a nens de Sikh Colouring Books, i Neelam Parmar, directora d’EdTech, Digital Learning and Innovation de Adford School. A més, també vam entrevistar la professora d’educació infantil especialitzada en educació i tecnologia Aïda Ralda.
Una trobada global
Bett Xou és un referent en innovació educativa a nivell internacional, per això països de tot el món estan interessats a tenir una representació a la fira.
Espanya estava representada per l’ICEX: Espanya Exportació i Inversions, entitat pública dedicada a la promoció del país.
En aquest espai es trobava Wiris, una eina per a crear fórmules matemàtiques; Simo Educació, representació de la fira d’educació més important d’Espanya; Seabery, una empresa que aplica la realitat augmentada en diversos àmbits, i Traceus, una app que ofereix informació sobre les rutes escolars.
L’empresa espanyola Genially, una plataforma digital que permet desenvolupar tot tipus de continguts interactius, va guanyar el premi del jurat del Global EdTech StartUp Award i el premi del públic.
També va haver-hi representació catalana: des d’una productora de continguts audiovisuals educatius (Professor Film) fins a una distribuïdora de materials de robòtica (Dynamind STEM Education). Altres països com França, Rússia, els Emirats Àrabs i Escòcia també tenien els seus estands.
Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!