Alguns dels millors xefs del món visiten l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar per inspirar als seus estudiants
Per Elisabet Claus
Un any més, a mitjan de juny es va celebrar un dels esdeveniments culinaris més importants del món. The World’s 50 Best va desembarcar a Biscaia el 19 de juny per triar el millor restaurant del món.
La revista Restaurant va començar aquest certamen l’any 2002 i, des de llavors, més de mil acadèmics de la cuina voten cada any quin local gastronòmic mereix aquest honor.
L’Osteria Francescana (Mòdena, Itàlia) va ser proclamat el millor restaurant del món el 2018, seguit de El Celler de Can Roca (Girona, Espanya) en segona posició i Mirazur (Menton, França) completant el podi.
Els magnífics xefs que lideren aquests restaurants tenen alguna cosa en comú: els tres han visitat l’Hotel Escola de Sant Pol en els últims cinc anys. Els alumnes van tenir el gran privilegi de rebre els consells dels millors xefs del món, un referent per a ells i el seu futur.
Massimo Bottura, Joan Roca i Mauro Colagreco van anar fins a Sant Pol de Mar (Maresme) per donar una ‘masterclass’, presidir un concurs de cuina i participar en una taula rodona respectivament.
Els millors xefs del món
Però no solament els guanyadors de The World’s 50 Best han visitat aquest centre de formació. Alguns dels millors xefs del món com Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Oriol Castro (Disfrutar), Alain Ducasse(Alain Ducasse), Alex Atala (D.O.M) i Juan Mari Arzak (Arzak) també van visitar als alumnes de l’Hotel-Escola de Sant Pol.
En el 32è Concurs de Cuina Jove de Catalunya que organitza el EUHT Sant Pol va ser precisament Oriol Castro, del restaurant Disfrutar, l’encarregat de presidir l’edició.
Considerat per Ferran Adrià un dels millors xefs del món, Castro va protagonitzar l’entrada més forta en The World’s 50 Best situant-se en el 18è lloc de la llista el 2018.
"I will use this spotlight to make visible the invisible," said @massimobottura when his restaurant Osteria Francescana was named The World's Best Restaurant, sponsored by @SanPellegrino & Acqua Panna at #Worlds50Best 2018. https://t.co/i8DDRSsVrP pic.twitter.com/2j8dbDy6lE
— The World's 50 Best (@TheWorlds50Best) June 20, 2018
El xef no només va presidir el concurs, també va fer una petita demostració per a tots els participants i els seus acompanyants. Recentment, Oriol Castro ha rebut la seva segona estrella Michelin per el restaurant Disfrutar.
L’Escola Hotel de Sant Pol de Mar ha estat escollida com una de les millors universitats del món pel rànquing Quacquarelli Symondsen aquest 2018.
Si t’apassiona l’hosteleria i el turisme, la EUHT de Sant Pol et proporciona als millors perquè adquireixis tots els coneixements possibles i aquests et serveixin en un futur per donar el salt al món laboral.
Ayer tuvimos el honor de tener en nuestra escuela el reconocido chef #NickyRamos para dar una clase magistral a los alumnos del curso de verano de gastronomía y restauración👏👏 ¡Gracias chef! #gastronomía #restauración #EUHTStPOL #stpolexperience pic.twitter.com/QHBY2XiuHP
— EUHT StPOL (@EUHTStPOL) July 24, 2018
Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English