Educar sobre les noves tecnologies és fonamental perquè els més joves coneguin els riscos que comporten
La vibració dels mòbils es converteix en la melodia que regna a la vida de moltes persones. Notificacions d’Instagram, WhatsApp, Facebook, Snapchat o Twitter poden inundar el nostre dia a dia.
Les noves tecnologies poden millorar la nostra qualitat de vida, però en alguns casos es converteixen en aparadors ficticis dels quals és difícil escapar: pengem fotos dels nostres viatges, dels plats que mengem, dels llibres que llegim…
En lloc de gaudir de cada instant, vivim obsessionats per mostrar la nostra vida a les xarxes. Estem hiperconnectats.
Existeixen algunes eines que poden ajudar-nos a combatre aquests hàbits. Per exemple, Volteamos o We Flip, aplicacions que permeten als membres d’un grup desconnectar alhora amb la finalitat de passar temps junts.
Addicció a les noves tecnologies
En un món tan hiperconnectat, alguns adolescents poden patir addicció a les noves tecnologies.
Segons un estudi realitzat per Qustodio, els nens espanyols de 5 a 11 anys passen una mitjana de 711 hores i 45 minuts connectats cada any, xifra que arriba fins a les 1.058 hores i mitja en el cas dels menors de 12 a 17 anys.
Els mateixos estudis assenyalen que la impulsivitat o la inestabilitat emocional estan relacionades amb l’ús problemàtic dels dispositius mòbils. A més, el 34% dels estudiants de col·legis i instituts ha patit ‘cyberbullying’ o assetjament a les xarxes socials.
Educar per millorar el benestar digital
En aquest sentit, l’educació sobre les noves tecnologies és molt important per millorar el benestar digital. En el Dia Internacional de l’Educació, destaquem el poder de l’educació per canviar el món.
Els col·legis han de liderar una revolució a nivell tecnològic però també emocional, perquè els estudiants aprenguin a usar les tecnologies de la informació i la comunicació (TiC) dins i fora de les aules.
El benestar digital ha estat un dels temes presents a Bett London, una fira d’educació i tecnologia que se celebra del 22 al 25 de gener a la capital anglesa i compta amb la participació de 850 empreses de tot el món.
Cloudalia Educació està present a Bett London i és conscient de la importància del benestar digital, per això ofereix formació al professorat perquè els alumnes rebin una atenció personalitzada en tot moment.
Els docents poden connectar-se entre ells i aprenen a administrar el panell de control G-Suite for Education, així com les seves aplicacions i dos nous mètodes d’ensenyament: The Flipped Classroom i Ludificació.
La educación es un derecho humano, un bién público y una responsabilidad colectiva. FELIZ DÍA MUNDIAL DE LA EDUCACIÓN, en celebración del papel que la educación desempeña en la paz y el desarrollo. #Educación pic.twitter.com/nhdQSBPw9D
— Cloudalia Educación 💻 (@cloudeducacion) January 24, 2020
Informació elaborada en col·laboració amb Cloudalia Educació