14 setembre 2024
spot_img
14 setembre 2024

La Kings League, un èxit merescut

Max Bonet, Marc Anguera, Camil Tares i Unai Gonzalez

Recentment, ha aparegut una lliga no professional de futbol que s’està tornant cada cop més viral entre els joves i adolescents, però quina és la nostra opinió sobre la King’s League? És una nova oportunitat per a jugadors que no han pogut triomfar o és només un passatemps per als joves?

La King’s League és una lliga fundada pel exjugador blaugrana Gerard Piqué i el reconegut streamer Ibai Llanos. Consisteix en una lliga d’onze jornades. Els partits es juguen amb format de futbol 7 i cada partit té una duració total de 40 minuts, és a dir, dues parts de 20 minuts cadascuna, més el temps afegit, que és relatiu depenent del que passa en el partit. Una de les novetats més destacades d’aquesta lliga són les cartes, triades a l’atzar, que poden donar avantatges o desavantatges als equips, per exemple un penal a favor. Aquest torneig el disputen 12 equips, dirigits per streamers i influencers famosos i també exfutbolistes. Alguns d’aquests són Ibai Llanos, Thegrefg, Iker Casillas o Kun Agüero.

Els equips estan formats per 11 jugadors fixos escollits a partir d’un draft, a més a més durant cada jornada poden escollir un altre jugador, el jugador número 12, que serà un convidat per aquella jornada. La intriga de qui són els jugadors número 12 és una de les causes que això tingui tanta repercussió, per exemple, portant a la lliga alguns jugadors en actiu o importants com: Nano Mesa, Kun Agüero…

Des del nostre punt de vista, ens agrada la interacció amb l’audiència, com per exemple que les normes siguin escollides a través d’una votació a les xarxes, cosa que fa variar les normes cada setmana. A conseqüència d’això el públic se sent una part de la lliga.

En la nostra opinió ens sembla una bona forma d’entreteniment oberta a tothom. Ens sembla que és una bona oportunitat per totes aquelles persones que no han pogut triomfar en el futbol, ja que les grans lligues només són per a persones afortunades. Això fa que moltes persones s’hagin volgut sumar a aquesta experiència i no és cap novetat, ja que cada jornada hi ha un total d’1,6 milions espectadors. També ens agrada que els propietaris siguin streamers, ja que ens anima a nosaltres, els adolescents, a veure aquesta lliga. Aquesta lliga no ofereix entrades, l’única forma de veure-la és a través de les xarxes socials. Una altra manera de veure els partits, és sent un dels convidats dels participants i organitzadors d’aquest projecte. Les plataformes on pots veure els partits d’aquesta lliga són: Twitch, YouTube, TikTok, etc.

Encara que aquesta lliga ha rebut comentaris positius, també ha tingut molta polèmica, sobretot recentment després que la final es jugui en el Camp Nou deixant fora de l’estadi el clàssic femení. Des del nostre punt de vista trobem malament per part de la directiva del Barça que prioritzi lligues exteriors aficionades abans que partits importants del sector femení. Per altra banda, hi veiem una bona oportunitat per a la King’s League i per als seus espectadors d’aconseguir molta més audiència i que els seguidors d’aquesta lliga puguin veure els seus equips. Les entrades per a la final al Camp Nou tindran un preu de 10 € fins a 60 €, és relativament econòmic comparat amb el que es paga per a veure un partit de lliga al Camp Nou.

En conclusió, la King’s League ens sembla una novetat dins d’aquesta societat, on es donen noves oportunitats als joves per a poder triomfar en el futbol. Estem d’acord amb el fet que la part més rellevant sigui el públic, és a dir, nosaltres que interactuem en gran part de les decisions. Apostem que la King’s League durarà molts més anys i que no només es quedarà amb l’espectador adolescent.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -