27 abril 2024
spot_img
27 abril 2024

Maitena Vega s’inspira en Euskadi per als seus dissenys sostenibles

La dissenyadora basca va deixar l’enginyeria civil per saltar al món de la moda després de formar-se a LCI Barcelona

Va estudiar enginyeria civil per després fer un sorprenent salt en la seva carrera. Maitena Vega es va formar en moda a LCI Barcelona i avui ja és un dels noms més rellevants a la moda basca i espanyola. Gràcies als seus dissenys de vestits de bany amb materials sostenibles, a les col·leccions que reflecteixen els seus sentiments per Euskadi i l’impuls de les tradicionals venecianes s’ha obert camí en aquest sector fins a portar la seva marca a Londres i París.

Entre altres coses, Vega ha rebut diversos premis pel seu impuls de la moda sostenible. Va ser finalista el 2020 al Premi Nacional de Moda de Bany. I més recentment ha estat protagonista a GetxoModa per la seva col·lecció Bihotzez, on reflecteix les tradicions del seu Euskadi natal en patrons de moda més actuals i innovadors.

Vega va canviar completament la seva vida fa uns anys, quan la seva feina estava vinculada al que va estudiar en un primer moment: enginyeria civil. La noia va arribar a treballar a l’Ajuntament de Barcelona amb projectes de mobilitat sostenible. Tot i això, va saber que aquest no era el camí que volia seguir. Ho va deixar tot i va ingressar a LCI Barcelona, l’escola de disseny i moda referent a Catalunya i una de les més prestigioses d’Espanya.

Graduada en Disseny de Moda

Allà va confirmar que la moda era la seva. Sempre amb passió per la sostenibilitat i fent front al fast-fashion, Maitena Vega va despuntar ràpid. El 2019 es va graduar en Disseny de Moda a LCI Barcelona. Gràcies a la seva innovació, va aconseguir el premi Textile & Materials Award. També va rebre una menció especial a la categoria Estudiants per la Sostenibilitat dels Premis MODA-FAD 2019. I, per oficialitzar les seves pràctiques, va aconseguir treballar durant diversos mesos amb Iris Van Herpen, un dels noms de referència en la moda neerlandesa.

Aquest periple va permetre a Vega conèixer de prop el sector i saber què era presentar una col·lecció. Fins i tot viatjar a París, capital de la moda en què es mouen les grans firmes mundials. Des d’aleshores, va iniciar el camí en solitari deixant enrere del tot l’enginyeria civil.

La dissenyadora basca va ser Head of Tech de la boutique d’alta costura JANTAMINIAU, va crear la seva pròpia marca Soplum Vitem i ara exerceix de cap creativa de la sabateria Flabelus, que mitjançant el disseny de les tradicionals venecianes ha aconseguit assolir els mercats de Londres i París.

Des de LCI Barcelona reconeixen el seu potencial, així com la valentia per apostar per una cosa tan complicada com la moda sostenible. Per aquesta escola han passat noms de gran rellevància del panorama actual com Maria Escoté o Juan Vidal. Destaquen de Vega el seu “interès en la innovació, la tecnologia i les eines de darrera generació per convertir la moda en una aliada de la sostenibilitat”. I prova d’això són els treballs realitzats per la dissenyadora fins ara.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -