23 desembre 2024
spot_img
23 desembre 2024

Les millors esportistes de l’època

Les dones juguen un paper molt important en el món de l’esport. Grans esportistes que han batut rècords històrics i han acumulat medalles, tot i que els seus èxits no s’han reconegut sempre. Et descobrim algunes figures històriques que han marcat un abans i un després en l’esport femení.

 

Marta Vieira da Silva

Marta ha guanyat el FIFA World Player cinc vegades en la seva carrera. (Lars Baron – Getty)

Una de les futbolistes més influents del món és Marta Vieira da Silva. La brasilera ha guanyat cinc vegades consecutives el FIFA World Player (de 2006 a 2010), un premi que reconeix la millor jugadora del món cada any.

Amb la selecció brasilera ha aconseguit dues medalles olímpiques de plata, el 2004 i el 2008. Actualment, amb 32 anys, continua competint en la lliga femenina dels Estats Units.

 

Serena Williams

Serena Williams amb el trofeu de campiona de Wimbledon 2015 (Wimbledon)

Juga al tenis des de molt petita. El seu pare va ser el seu entrenador i el de la seva germana, Venus Williams, durant molts anys. Considerada la millor tenista de la història, als seus 36 anys ha guanyat 39 títols: 23 individuals, 14 en dobles amb la seva germana i 2 dobles mixtos amb Max Mimvi.

Nascuda a Saginaw (Estats Units), va ser la número u en el rànquing WTA durant 300 setmanes consecutives, un rècord històric en el món del tenis. També va aconseguir quatre medalles d’or en els Jocs Olímpics, una Copa Federació i dues Copa Hopman.

 

Diana Taurasi

Diana Taurasi és la jugadora amb més punts i triples anotats en la WNBA en tota la història. (Christian Petersen – Christian Petersen / AFP)

És considerada com una de les millors jugadores de bàsquet de la història. Actualment, als seus 36 anys, està jugant la seva 14a temporada en la WNBA, la lliga femenina de bàsquet dels Estats Units. Tota la vida ha estat en el mateix equip, les Mercury de Phoenix. També ha estat a Rússia i Turquia, en la seva aventura pel bàsquet europeu.

És la jugadora amb més punts i triples anotats en la WNBA en tota la història. Al seu palmarès té 3 campionats WNBA, 6 Eurolligues, 7 Lligues de Rússia, 3 Copes de Rússia, 1 Lliga turca i 1 Copa turca. I si això no fos prou, ha guanyat quatre vegades l’or olímpic amb els Estats Units.

 

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn és a nou victòries del rècord absolut en esquí alpí. (Arxiu)

És l’esquiadora amb més victòries de la història de la Copa del Món d’Esquí Alpí, i és a nou triomfs del rècord absolut d’Ingemar Stenmark (86). Vonn també ha guanyat en totes les disciplines alpines.

La nord-americana té un palmarès impressionant: una medalla d’or olímpica, dos campionats del món i 77 victòries en la Copa del Món d’Esquí Alpí… sense tenir en compte els 130 podis aconseguits.

 

Ronda Rousey

Ronda Rousey és la primera dona que ha entrat al saló de la fama de la UFC.

És la dona de les arts marcials mixtes. I abans, s’havia convertit en la primera nord-americana que aconseguia una medalla olímpica en la disciplina de judo a Pequín 2008.

El 2013, va ser la millor lluitadora d’arts marcials mixtes femenines en el món i no va perdre cap combat entre 2012 i 2015. Aquest any ha entrat al saló de la fama de la Ultimate Fighting Championship (UFC), l’empresa d’arts marcials mixtes més gran del món.

 

Simone Biles

Simone Biles va guanyar quatre medalles d’or olímpiques a Rio de Janeiro 2016. (La Vanguardia)

Aquesta jove gimnasta artística de només 21 anys va saltar a la fama després d’aconseguir quatre medalles d’or olímpiques i una medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Simone Biles ha guanyat 23 medalles en tota la seva carrera; d’aquestes, 17 són d’or. La nord-americana va rebre el premi a millor esportista femenina de l’any 2017 després de la seva exhibició al Brasil.

 

Katie Ledecky

Katie Ledecky després d’aconseguir el seu cinquè or en els Mundials de Kazan. (Getty)

És la revolució en el món de la natació. Es va convertir en la nedadora més important del seu país gràcies al seu rendiment. Als seus 21 anys, aquesta jove nord-americana està superant tots els rècords establerts.

És campiona olímpica de 200, 400, 800 i 4×200 metres lliure a Rio de Janeiro 2016, i campiona mundial dels 200, 400, 800, 1.500, 4×100 i 4×200 metres lliure a Budapest 2017. A més, Ledecky és plusmarquista mundial en 400, 800 i 1.500 metres lliure.

 

Carolina Marín

Carolina Marín posa amb la medalla d’or després de guanyar l’Obert de Japó. (Atsushi Tomur / Getty)

És l’única dona en la història que ha estat tricampiona mundial de bàdminton. Ha guanyat un or olímpic a Rio 2016, tres ors en campionats mundials i quatre ors en europeus.

En un esport dominat per jugadores del continent asiàtic, Marín va ser la primera dona no asiàtica que va ser campiona olímpica, la segona que va aconseguir una medalla olímpica i la tercera que va ser campiona del món.

 

Lydia Ko

Lydia Ko disputant el torneig al Canadà. (Vaughn Ridley / AFP)

L’any 2012, quan només tenia 14 anys, va guanyar el seu primer torneig professional de golf, per entrar en l’elit un any després. És la golfista més jove que arriba al número u del rànquing i que guanya un major, equivalent a un Grand Slam en tenis.

També ha arribat a 10 victòries en l’LPGA, el circuit femení més important de Golf, amb 33 torneigs repartits per tot el món. Aquest rècord el va establir amb 18 anys i sis mesos.

 

Caster Semenya

Caster Semenya celebra la victòria en els 800 metres en la Diamond League, celebrada a Zuric. (Moritz Hager / Reuters)

És una atleta sud-africana de 27 anys, doble campiona olímpica i triple campiona de 800 metres. Es va donar a conèixer en el Mundial de Berlín de 2009, quan va guanyar amb 18 anys. Des d’aquest moment ningú ha pogut superar Semenya en aquesta disciplina.

L’atleta és considerada una dona DSD (amb diferències de desenvolupament sexual). És així perquè el seu cos genera més testosterona del que es considera normal per la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF). Asseguren que la superioritat en les competicions de Semenya és deguda al nivell de testosterona que genera i que això li dona avantatge respecte als seus rivals.

Semenya ha defensat sempre que és una dona i que va néixer així, però hi ha qui qüestiona la seva participació en les proves femenines. La Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) i el Comitè Olímpic Internacional (COI) volen que segueixi un tractament hormonal per reduir els nivells de testosterona, i si no ho fa, no podrà continuar competint.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -