20 abril 2024
spot_img
20 abril 2024

Petits grans emprenedors

Joves emprenedors engeguen els seus projectes de transformació social de la mà d’Ashoka

Nens i nenes hospitalitzats, gent gran que no té a ningú, nois i noies que no saben com gestionar els seus problemes… Una abraçada, un somriure o una xerrada serien suficients per fer-los sentir acompanyats i agafar forces per seguir endavant.

Aquest és l’objectiu de les iniciatives Changemaker: projectes impulsats per petits emprenedors que volen ajudar als altres i que compten amb el suport d’Ashoka. No fa falta ser gran ni tenir grans recursos per canviar el món en el qual vivim: l’important és proposar-s’ho!

Res com el somriure d’un nen

Els nens i nenes hospitalitzats no només han de fer front a una malaltia: també passen molt de temps ingressats a l’hospital, lluny dels seus familiars i amics.

Pensant en aquests petits valents, Jesús Ángel Gómez va fundar Cienciaterapia, una associació que realitza tallers de ciència divertida per a nens hospitalitzats. A més d’entretenir-los durant el procés de recuperació, les activitats de Cienciaterapia també serveixen per promoure la ciència entre els més petits.

El projecte ja ha fet riure i sorprendre a més de 4.000 pacients de diferents hospitals d’Espanya.

Sóc com Edison

L’Oscar Niederstein té 18 anys i té TDA (Trastorn de Dèficit d’Atenció), un trastorn neuronal que afecta la concentració i pot provocar problemes d’aprenentatge, autoestima, alterar el comportament…

El dia a dia de l’Óscar no és fàcil, però sap que parlar sobre com se sent i intercanviar consells amb altres joves, familiars o professionals pot ajudar. Per això se li va ocórrer crear una ‘app’ per poder expressar-se i compartir experiències.

A través del projecte Sóc com Edison (un geni que també patia aquest trastorn), un centenar de persones ja utilitzen l’aplicació per entendre millor el trastorn i millorar el seu estat d’ànim.

Entendre la malaltia per sentir-se millor

Gabriela Rufián és una jove amb discapacitat intel·lectual, però no vol que això li impedeixi prendre les seves pròpies decisions.

Gabriela va començar una campanya per defensar el seu dret a conèixer el tractament que seguia, quin tipus de medicació se li administrava i els efectes secundaris que aquests medicaments podien tenir.

Gràcies al suport de la Fundació Aprocor i Ashoka, vol portar endavant Per què prenc aquestes pastilles, un projecte informatiu per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Aprendre dels grans

Al País Basc, una iniciativa pretén unir a joves i gent gran perquè comparteixin experiències i coneixements… a la cuina.

El projecte Hator organitza tallers de cuina impartits per gent gran a joves que encara no saben cuinar. Més enllà d’aprendre receptes saludables, l’objectiu és que els granses mobilitzin i se sentin valorats en transmetre els seus coneixements.

Una petita iniciativa que pot suposar una segona oportunitat per a moltes persones i ajudar a transformar la nostra societat.

Regals sostenibles

Cuidar del medi ambient també és una manera de cuidar de la societat i apostar pel nostre futur. Això van pensar els impulsors de Sheedo, un grup de joves entre 18 i 23 anys que volien muntar una empresa responsable amb les persones i sostenible amb la naturalesa.

Per elaborar els seus productes de paper, a Sheedo utilitzen fibres de cotó residuals de la indústria tèxtil. D’aquesta manera, s’evita la tala d’arbres i l’ús de productes blanquejadors contaminants.

https://www.instagram.com/p/Be-Z0fLFFkk/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -