19 gener 2025
spot_img
19 gener 2025

Reinventar l’educació amb classes virtuals

La universitat Blanquerna-URL s’adapta a la situació de confinament i manté la formació per internet

Per Laura Andrés Tallardà

L’aprenentatge no només es realitza a través de gruixuts llibres i de lliçons magistrals a l’aula. Durant el confinament per fer front al coronavirus, els centres educatius s’estan adaptant a les classes online.

D’aquesta manera, el format virtual pot convertir-se en una finestra per descobrir noves maneres d’aprendre i reinventar l’educació. I encara que pot semblar molt complicat, els alumnes s’estan adaptant i col·laborant amb els seus professors.

“Les classes online s’estan realitzant amb molta més normalitat del que esperàvem. Els estudiants estan mostrant un gran nivell de comprensió i de seguiment de les classes”, exposa Enric Ordeix, director del Grau en Gestió de la Comunicació Global i del Màster GlobCom en Lideratge i Diplomàcia Corporativa a Blanquerna-URL.

El professor apunta que els criteris bàsics per a adaptar-se a la nova situació han estat la rigorositat en els continguts, el compliment dels horaris, i la flexibilitat i adaptabilitat a les circumstàncies de cada alumne.

 

El repte més gran: la internacionalització

El repte més gran a l’hora d’adaptar les classes ha estat encaixar els horaris: sent un grau i màster internacional, molts dels estudiants són estrangers i viuen en diferents zones horàries.

“El més difícil ha estat aconseguir que els estudiants internacionals, ja siguin dels Estats Units, Mèxic o Noruega, puguin seguir les classes de la mateixa manera que ho fan els nostres estudiants locals”, afirma.

Des de la facultat s’ha fet un seguiment personalitzat de la seva situació, s’han impulsat tutories especials i s’han organitzat classes en horaris canviats.

 

Atenció personalitzada

Precisament, un dels factors més importants ha estat una atenció personalitzada a cada estudiant.

“Just quan va començar la crisi, Blanquerna va establir un pla d’acció per a oferir una millor atenció personalitzada als estudiants. Ens organitzem, entre altres coses, per augmentar el nombre de tutories”, explica Ordeix.

Actualment, les tutories han augmentat un 40% i també s’ha millorat l’ús de la plataforma digital, que s’ha omplert de materials i encàrrecs.

La metodologia també ha suposat tot un repte, però la participació i implicació dels alumnes ha estat destacable. “Hem partit sessions, introduït noves activitats i nous casos pràctics, fet que ha derivat en un increment de la participació per part dels estudiants”, afirma.

Ordeix també destaca el fet que la universitat aposta per una formació molt pràctica, un factor que pot haver facilitat l’adaptació al format online.

“La nostra educació és molt pròxima a la realitat professional i es basa en tallers pràctics i seminaris, fet que ens ha fet més fàcil adaptar-nos a un ensenyament online interactiu i dinàmic”, apunta.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -