3 maig 2024
spot_img
3 maig 2024

‘Skam’, una sèrie molt propera als joves

‘Skam’ és una sèrie original de Noruega, estrenada el 2015 i que acaba d’arribar a Espanya

‘Skam’ s’ha expandit per França, Itàlia, Texas, els Països Baixos i, fins i tot, Espanya. Totes les versions estan inspirades en l’original i, per tant, segueixen la mateixa temàtica: un grup d’adolescents que tracta temes com les relacions amoroses, les religions, l’homosexualitat i l’abús, entre d’altres. Això fa que el públic, normalment jove, comenci a parlar d’aquests temes obertament.

El més curiós és que cada temporada pren com a protagonista un personatge diferent, així es veu la varietat de temes i de problemes.

Ara, jo em centraré en ‘Skam’ Espanya, ja que és el que em queda més a prop. Aquesta versió de la sèrie (encara se n’està emetent la segona temporada) és, de moment, l’única versió que no segueix la història de ‘Skam’ Noruega, l’original.

Tracta d’un grup de cinc amigues que estan cursant primer de batxillerat. Són les següents:

D’esquerra a dreta: Nora, Amira, Elvira ‘Viri’, Cris i Eva (Movistar)

La primera temporada està basada en el personatge de l’Eva, i, en la temporada que s’emet ara, la protagonista és la Cris.

Una de les coses que criden més l’atenció és que ‘Skam’ Espanya no té només els capítols setmanals, sinó que també té una pàgina web en què normalment, cada dia pengen o bé petits vídeos (de sis minuts com a màxim) o bé converses dels personatges per Whatsapp.

El capítol setmanal és la unió de tots aquests petits vídeos que pengen a la web durant la setmana. I els capítols es poden veure a través de Movistar+.

Un moment de la sèrie ‘Skam’. (Movistar)

Tot el que pengen a la pàgina web, ho pengen a l’hora que se suposa que passa, és a dir, que si passa alguna cosa important a les 11.56, aquest vídeo el pengen a aquesta mateixa hora. Això genera molta intriga perquè no se sap mai a quina hora penjaran alguna cosa.

D’aquesta sèrie també destaca que tots els personatges tenen un perfil d’Instagram i això els fa molt pròxims als espectadors, ja que podem conèixer millor els personatges.

Per acabar, una curiositat: a l’hora d’escollir els intèrprets van triar persones que no fossin conegudes i fins i tot van eliminar els perfils reals dels actors i de les actrius perquè així no se sabia qui eren.

Al meu entendre, aquesta sèrie és molt interessant; mai havia seguit tan de prop una ficció.

També li dono molt suport perquè parla de temes que normalment acostumen a ser “tabú” i dels quals la gent no parla. A més, et pots sentir identificada en moltes accions dels personatges.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -