19 desembre 2024
spot_img
19 desembre 2024

Treballant per la inclusió social

La Fundació Rafa Nadal promou projectes per combatre l’exclusió social a través de l’educació i l’esport

Per Cristina Sala

El 2008, el tennista Rafa Nadal i la seva família van decidir crear una fundació dedicada a ajudar als nens i joves en risc d’exclusió social. L’objectiu era fomentar la inclusió social a través de l’educació i l’esport, proporcionant-los eines per desenvolupar-se en tots els àmbits de la seva vida.

Per a això, la Fundació compta amb tres grans línies d’actuació: el treball amb menors en situacions desfavorables, l’atenció a joves amb discapacitat intel·lectual i la promoció del talent esportiu.

Cadascuna d’aquestes línies engloba diferents projectes, però tots comparteixen una mateixa voluntat: que tots els nens i joves puguin gaudir de les mateixes oportunitats i aconsegueixin fer realitat els seus somnis.

Treballant per la inclusió social

Els projectes més destacats de la Fundació són el Centre Fundació Rafa Nadal, a Palma de Mallorca, i el Centre Educatiu Anantapur, a l’Índia. Tots dos promouen la integració de nens i joves en risc d’exclusió social, encara que en contextos molt diferents.

El Centre de la Fundació a Palma de Mallorca atén a menors d’un dels barris més desfavorits de la ciutat.

És un espai de trobada en el qual els més petits poden accedir a classes de reforç, tallers i activitats esportives que d’una altra manera no estarien al seu abast.

Els nens de la Fundació Rafa Nadal durant la Jornada ‘Más Allá del Deporte’ (Nacho Casares / Fundación Rafa Nadal)

El Centre Educatiu Anantapur es troba en una de les regions més pobres de l’Índia, on ofereix educació integral a nens i joves marcats per la pobresa, les desigualtats i la divisió de castes, proporcionant-los un espai segur on desenvolupar talents i capacitats.

Durant l’any 2017, cadascun dels centres de la Fundació Rafa Nadal va atendre a més de 200 menors.

A més, al llarg de l’any s’han organitzat diferents esdeveniments com la Cursa Millor Junts, on persones de totes les edats van córrer per recaptar fons, o la Jornada Més enllà de l’Esport, un esdeveniment perquè els nens i joves del centre de Palma poguessin compartir experiències amb esportistes de primer nivell.

La Fundació Rafa Nadal té un centre a Anantapur, una de les regions més pobres de l’Índia. (Fundació Rafa Nadal)

Empoderament a través de l’esport

Més enllà de treballar per la inclusió, la Fundació també promou programes per potenciar el talent esportiu i acadèmic.

El programa Study&Play ajuda a joves a aconseguir beques en universitats d’Estats Units, perquè puguin seguir desenvolupant-se tant en l’àmbit acadèmic com en l’esportiu. L’any passat, 11 estudiants van finançar part dels seus estudis gràcies a la Fundació Rafa Nadal.

Finalment, el projecte Més que Tennis lluita per promoure la integració de persones amb discapacitat intel·lectual a través de la pràctica d’aquest esport. Així, els entrenadors de la Fundació imparteixen formació en aquest esport a uns 150 alumnes repartits en 18 escoles de tota Espanya.

En total, la Fundació va atendre a més de 3.700 menors el 2017. Unes xifres que demostren el compromís d’aquesta organització per promoure un món en què tots els nens i joves, sense importar la seva procedència ni condicions socials, puguin lluitar per aconseguir els seus somnis en igualtat d’oportunitats.

Rafa Nadal visita als nens de la Fundació a Palma de Mallorca. (Fundació Rafa Nadal)

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -