‘Sweet Side’, treball de final d’estudis del Diploma Universitari en Animació 2D i 3D de LCI Barcelona, ha iniciat una carrera a festivals i es veurà a Sitges
Un curt d’animació sobre el suïcidi que combina tècniques d’animació 2D i 3D realitzat per alumnes de LCI Barcelona ha iniciat una carrera per festivals internacionals. El curt, titulat Sweet Side, és el treball final d’estudis dels alumnes del Diploma Universitari d’Animació 2D i 3D.
Durant sis mesos, l’equip d’estudiants va treballar en aquest curt que es va presentar oficialment el 23 de juny en una projecció al cinema Phenomena de Barcelona, davant d’un tribunal integrat per professionals del sector del cinema i l’animació.
Després de la seva estrena oficial, Sweet Side ha iniciat ara una cursa per diferents festivals internacionals. Fins ara ha estat seleccionat a les seccions oficials de la Lift-Off Sessions i el Festival Audiovisual Pila que se celebra a Argentina. Ara, el curt es projectarà a la secció SGAE Nova Autoria del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que se celebra el proper mes d’octubre.
Conscienciar sobre el suïcidi
El curt, de nou minuts de durada, tracta el tema del suïcidi i ho fa amb gran sensibilitat, amb la voluntat de conscienciar sobre aquesta pandèmia silenciosa. L’argument se centra en Jean, un noi esgotat, la ment del qual comença a modificar la realitat creant una il·lusió en forma de dona. En Jean s’hi sent atret fins a tal punt que ignora el sentit comú i es juga la vida per tal de conquistar-la. En realitat, la dona personifica les seves intencions de suïcidar-se.
La idea per a aquest curt va ser una proposta del director, Albert García, que va preparar un guió i uns dibuixos previs que va presentar a l’aula. La proposta va ser consensuada amb la resta de companys del Diploma Universitari d’Animació 2D i 3D, que van treballar en equip per fer el film.
Tal com explica David Carretero, cap de l’àrea d’Animació i Videojocs de LCI Barcelona, normalment s’escullen un o dos projectes per treballar com a treball final d’estudis. En aquest cas, es va optar per un únic projecte més llarg i que combina les tècniques 2D i 3D.
Combinar animació tradicional i digital
Aquest va ser, precisament, un dels grans reptes pels alumnes que han participat en aquest curt. La història està realitzada en animació tradicional 2D, mentre que els fons són d’animació 3D, de manera que combinar els dos formats ha estat un dels aspectes més complexos.
Un altre dels aspectes que s’han treballat més és el del tema del curt: el suïcidi. Els seus autors no volien caure en un missatge superficial ni lacrimogen, per la qual cosa van fer tot un treball previ d’investigació per aprofundir més en aquest tema. Fruit d’aquesta investigació, s’inclouen una sèrie de dades sobre l’impacte del suïcidi entre els joves.
El curt compta amb Albert García com a director i Agustina Brizuela com a productora, mentre que Albert García Boté, Alba Vila Lopéz, Marc Roca Fernández, Eloi Torras Almirall, Luca David Cipriani, Violetta Cliffe Malara i Paula Martínez Lorca han format part del departament de art.
A més, amb motiu del projecte es va crear una campanya de crowdfunding per poder finançar la composició de la banda sonora, que ha compost el músic argentí Valentín Cremona.