18 abril 2024
spot_img
18 abril 2024

10 consells per afrontar amb èxit la selectivitat

Pren nota d’aquestes recomanacions i aplica-les abans i durant les proves d‘accés a la universitat

S’acosta el final de curs i amb ell, per als estudiants de batxillerat, arriben també les proves d’accés a la universitat. Son dies de nervis i dubtes, però poden ser molt més relaxats si segueixes els consells que et presentem.

En primer lloc, cal que tinguis en compte la diferència entre la qualificació que obtens en les proves de selectivitat i la nota d’admissió a la universitat, que a més de les qualificacions de selectivitat, té en compte la nota mitjana dels dos cursos de batxillerat. Així, que si has obtingut bones notes durant el batxillerat, ja partiràs d’una bona posició.

La Selectivitat, EBAU o PAU consta d’un seguit d’exàmens, dividits en dues parts: la fase general, que ha de superar tot l’alumnat de batxillerat, i la fase específica, que és de caràcter voluntari i que et servirà per millorar la teva nota. Les qualificacions de les dues fases, juntament amb la nota mitjana de batxillerat, determinen l’admissió als graus universitaris. Per això, preparar-se adequadament és essencial per assegurar un bon resultat. 

La selectivitat pot ser un moment estressant i desafiant, però amb una bona preparació podràs afrontar-la amb confiança i seguretat. Pren nota dels següents consells! 

Com preparar-te per als exàmens de la selectivitat?

  1. Planifica el teu estudi: És important establir un horari d’estudi que et que permeti repassar totes les assignatures. És una bona manera d’assegurar-te que tens temps per estudiar totes les matèries i preparar-te adequadament. No deixis les que menys t’agraden o se’t donen bé pel final!
  2. Coneix el format dels exàmens: Realitzar exàmens d’altres anys permet familiaritzar-se amb el format i el tipus de preguntes que es fan. Sobretot és rellevant fixar-se amb les correccions, ja que a través de les mateixes, es pot veure que es té en compte per puntuar positivament la resposta.
  3. Utilitza recursos d’estudi: Utilitza apunts i resums per repassar i estudiar. Pensa que pots utilitzar els que has treballat durant els dos cursos de batxillerat. 
  4. Demana ajuda si la necessites: Si tens dificultats per preparar-te la selectivitat, no dubtis a demanar ajuda als teus professors i companys i fins i tot a la teva família. De vegades, simplement, parlant, trobaràs la sortida. 
  5. Cuida el teu benestar físic i mental: És imprescindible cuidar del benestar físic i mental durant tot el procés de preparació per la selectivitat. Has de dormir les hores suficients, fer exercici i mantenir una dieta saludable. Busca maneres de relaxar-te i reduir l’estrès. Recorda! La nit abans, has de dormir un mínim d’entre 7 i 8 hores el dia abans de la prova. Has de descansar per rendir al màxim.

I els dies de Selectivitat?

  1. Arriba puntual a la prova: Arribar amb una mica de temps és una manera d’evitar possibles inconvenients en el trajecte que puguin causar un retard. També et permet acostumar-te a l’espai on es desenvoluparà l’examen.  
  2. Assegura’t que portes el material necessari: Revisar que tens tot el material necessari abans de sortir de casa: DNI, full de matrícula i materials per poder fer l’examen (bolígraf, llapis, maquineta, corrector líquid…). Fins i tot és recomanable portar material de més per si fos necessari.  
  3. Has de mantenir una actitud positiva i controlar els nervis: És normal estar sentir nervis en el moment de realitzar la prova, però has d’evitar que aquests et juguin una mala passada. Fes respiracions i pensa que no ets la única persona que es troba en aquesta situació. Has estudiat i estàs preparat/da per superar la prova. 
  4. Llegeix els enunciats amb atenció i no te’n deixis cap en blanc: Assegura’t que entens bé el que t’estan preguntant abans de respondre. Si tens dubtes subratlla els conceptes clau per poder respondre més tard. A més, és recomanable que no deixis preguntes sense respondre. En cas de dubte, es recomana contestar-la igual, ja que les respostes no resten, sempre sumen. I distribueix bé el temps de la prova. Si trobes una pregunta difícil, no t’hi capfiquis, contesta el que sàpigues, avança a la següent i torna-hi més tard, si hi ha temps.
  1. Fes una revisió final: Si et queda temps, revisa les teves respostes i comprova que hagis contestat totes les preguntes. 

Seguint aquests consells tindràs una bona preparació per afrontar la Selectivitat. Recorda que és normal que sentis nervis o una certa angoixa, però amb treball previ i una actitud positiva, podràs superar el repte.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -