21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

Els 10 millors ‘doodles’ de Google

Repassem algunes de les capçaleres més originals que han aparegut a la portada de Google aquests 20 anys

Avui Google fa 20 anys i, com fa sempre, ho celebra amb un doodle creat expressament per a l’ocasió.

Els doodles són variacions del logotip de Google per commemorar aniversaris, dates assenyalades o homenatjar grans personalitats. La companyia té un departament de dissenyadors que es dediquen a crear-los: són coneguts com a doodlers.

El primer doodle va sorgir com una broma dels fundadors de Google, Sergey Brin i Larry Page. Volien anar al festival Burning Man i, en comptes de programar un correu automatitzat “Fora de l’oficina”, van posar la icona del festival enmig del logo Google.

El primer ‘doodle’ de Google mostrava el logo del festival Burning Man: era un missatge de Sergey Brin i Larry Page per dir que aquests dies no estarien disponibles. (Google)

Era el 30 d’agost de 1998, poques setmanes abans de treure el cercador a nivell global. Des de llavors, s’han creat més de 2.000 doodles durant aquests 20 anys. Avui repassem alguns dels més populars.

30è aniversari de Pac-Man
21 DE MAIG DE 2010

Aquest doodle es va crear per celebrar el 30 aniversari del videojoc Pac-man i va ser el primer doodle interactiu. Els internautes podien reviure l’experiència de l’antic joc d’arcade… i encara s’hi pot jugar.

El ‘doodle’ de Pac-Man permetia jugar al clàssic joc del Menjacocos. (Google)

La gran onada de Kanagawa
31 D’OCTUBRE DE 2010

La imatge d’aquest doodle procedeix d’un gravat japonès del segle xvii i s’ha convertit en una icona del món de l’art i també de l’entorn digital. Després d’aparèixer com a doodle a Google, va convertir-se en un emoji de WhatsApp.

El ‘doodle’ de ‘La gran onada de Kanagawa’ es va publicar per l’aniversari de l’artista japonès Katsushika Hokusai. (Google)

Bon dia de Sant Valentí
14 DE FEBRER DE 2011

Robert Indiana, el mateix artista que va dissenyar l’escultura LOVE de Nova York, va crear aquest doodle icònic. Va suposar el retorn al doodle tradicional després de la tendència dels doodles interactius.

El ‘doodle’ per al dia de Sant Valentí 2011, dissenyat per l’artista Robert Indiana. (Google)

Homenatge a Charlie Chaplin
16 D’ABRIL DE 2011

Per celebrar el 122è aniversari del naixement de Charlie Chaplin, un dels doodlers de Google es va posar un bigoti i un barret per homenatjar el gran geni còmic del cine mut. És el primer doodle amb acció en viu i més llarg del que és habitual.

El so de Les Paul
9 DE JUNY DE 2011

El doodle que celebrava l’aniversari del músic i inventor Les Paul és un dels millors doodles interactius que s’han creat fins avui: permetia tocar la guitarra que va fer possible el so del rock and roll. Encara pots tocar la guitarra interactiva de Google.

 

El geni de Beethoven
17 DE DESEMBRE DE 2015

Aquest doodle interactiu es va crear per celebrar el 245 aniversari del bateig de Ludwig van Beethoven, ja que no se’n sap la data exacta del naixement. Mostra els esdeveniments en la vida del gran artista i ens repta a reconstruir les seves composicions més famoses.

Juno arriba a Júpiter
5 DE JULIOL DE 2016

Google va celebrar amb un doodle el dia que el satèl·lit Juno de la NASA va arribar a Júpiter i va enviar imatges espectaculars del planeta. Ho va fer amb un doodle ple de referències al videojoc Space Invaders.

El dibuix mostra el moment en què l’equip de control a la Terra va saber que Juno havia entrat en l’òrbita de Júpiter. (Google)

Dia Internacional de la Dona
8 DE MARÇ DE 2017

Google ha commemorat el Dia Internacional de la Dona en moltes ocasions, però el 2017 va anar més enllà per fer sortir a la llum la història desconeguda de 13 dones pioneres, com la primera pilot d’Egipte i la primera advocada de Corea.

La literatura de Virginia Woolf
25 DE GENER DE 2018

Virginia Woolf (1882-1941) era una escriptora anglesa, icona de la literatura modernista i del feminisme. Google va voler homenatjar l’autora en el 136 aniversari del seu naixement, amb un doodle fet per la il·lustradora londinenca Louise Pomeroy.

Google va voler homenatjar Virginia Woolf amb un ‘doodle’ en el 136 aniversari del seu naixement. (Google)

Dia de la Terra 2018
22 D’ABRIL DE 2018

El 22 d’abril de 2001, Google va canviar la doble “O” del seu logotip per dos globus terraqüis per commemorar el Dia de la Terra.

Des d’aleshores, cada any ha creat un doodle per conscienciar sobre la necessitat de cuidar el nostre planeta. Aquest any, el doodle estava dedicat a Jane Goodall, primatòloga, experta en conservació dels animals i una de les grans defensores del medi ambient.

Tu mateix pots proposar a Google un tema per al proper ‘doodle’; només has d’enviar un correu electrònic a: proposals@google.com

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -